Skiskyting

Olsbu Røiseland tok karrierens første verdenscupseier

28-åringen gikk inn til seier på sprinten i Tsjekkia.

SEIER: Marte Olsbu tok sin første verdenscupseier noensinne i Nove Mesto fredag.
  • Reidar Løfaldli

De norske skiskytterjentene har ikke akkurat herjet i verdenscupen så langt i vinter, men under sprinten i Nove Mesto skulle det endelig bli suksess.

Marte Olsbu Røiseland overrasket de fleste og gikk inn til sin første verdenscupseier noensinne.

– Det er helt ufattelig. Dette var et stort mål jeg hadde i år. At det skulle gå nå etter en ganske dårlig helg i Hochfilzen ... Nei, jeg er kjempefornøyd, sa en meget blid 28-åring til NRK etter løpet.

Det var snøvær i luften og krevende forhold i Tsjekkia fredag ettermiddag, men Olsbu Røiseland overbeviste med to feilfrie skytinger. Selv om hun tapte litt i sporet på slutten gikk hun inn til foreløpig ledelse.

Mange av konkurrentene gikk under bedre forhold enn Olsbu Røiseland, siden det verste snøværet ga seg, og det skulle bli en sekundstrid mot Laura Dahlmeier, som gikk sitt første verdenscupløp for sesongen.

SNØVÆR: Marte Olsbu Røiseland i løypene i Nove Mesto på vei til sin første verdenscupseier.

Tyskeren hadde én bom på standplass, men maktet ikke å ta igjen 28-åringen fra Froland i sporet og spurtet i mål 4,5 sekunder bak.

Paulina Fialkova fra Slovakia ble nummer tre, 6,2 sekunder bak.

– Det går opp og ned i skiskyting. Alle nedturene er glemt når man får til gode løp som i dag. Det er så ufattelig deilig når det fungerer. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Dette skal jeg nyte til det fulle, sa Olsbu Røiseland.

Før fredagens seier hadde Olsbu Røiseland tre 3.-plasser som beste individuelle resultat fra verdenscupen. Forrige sesong slo hun ordentlig igjennom med to sølv i OL, men i Nove Mesto ble det altså endelig toppen av pallen for første gang.

  • Har du lest denne saken om Tiril Eckhoff? - Jeg vil ikke være kjent som hun som sipper hele tiden

Eckhoff langt bak

Tiril Eckhoff hadde beste langrennstid totalt, men skjøt tre bom, og det holdt ikke mot de beste. Eckhoff ble nummer 23, 1.03,2 minutter bak Olsbu Røiseland.

– Det var hardt og litt rotete på stående, sa Eckhoff til NRK før hun hyllet fredagens vinner.

– Det er rått av Marte. Endelig får hun en seier, og dette betyr masse for laget.

Det ble svake plasseringer for de øvrige norske; Thekla Brun-Lie, Ingrid Tandrevold, Emilie Ågheim Kalkenberg og Synnøve Solemdal.

Verdenscupleder Dorothea Wierer skjøt seg bort og var ikke med i toppen fredag, men italieneren topper fortsatt verdenscupen sammenlagt.

Marte Olsbu Røiseland gjør et byks opp til 9.-plass i verdenscupen sammenlagt etter sin triumf.

(100% Sport/NTB)

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Marte Olsbu Røiseland
  3. Tiril Eckhoff