Thingnes Bø-dominansen fortsetter: Tok sesongens tiende seier

Dobbelt norsk på sprinten.

Johannes Thingnes Bø viste nok en gang at han er verdens beste skiskytter for øyeblikket. (Arkivfoto)

ANTERSELVA: Johannes Thingnes Bø har vært i forrykende form i det siste og på sprinten i Anterselva var han nok en gang overlegen. Selv med én bom vant han med 17,5 sekunder på Erlend Bjøntegaard, som sikret dobbelt norsk.

– Det var en vanvittig hard løype og et krevende løp. Jeg er fornøyd med dagen, sier Thingnes Bø til NRK.

Etter seieren fortalte Bø pressen at han virkelig «fikk det» i den krevende løypen.

– Man har hentet seg inn to meter før neste bakke, og så får du bare døden i trynet igjen. Det var helt grusomt.

Med 13 renn igjen av sesongen er nordfjordingen kun fire seire bak Martin Fourcades rekord for flest seire i løpet av en sesong.

– Nå er jeg glad for løpet jeg har gjort i dag, og jeg har ikke hørt så mye snakk om den rekorden. Det er mer et funfact, så skal jeg selvfølgelig prøve å slå den, sier han.

Les også

Tre sportskjeder får lavest mulig poengsum i forbrukertest

Bjøntegaard-jubel

Erlend Bjøntegaard vartet opp med dagens andre store norske prestasjon. 28-åringens andreplass imponerte Thingnes Bø.

– Det er råbra. Kanon i siste runde. Det er kjekt for en som har trøblet litt å gjøre et slikt løp.

Bjøntegaard mente det var på tide med en solid prestasjon.

– Det var nesten så jeg måtte gni meg i øynene etter siste skyting. Det var virkelig ti treff. Det måtte jeg ha, og det føltes helt utrolig deilig.

Stor fart i sporet

Thingnes Bø gikk som alltid raskt i sporet og med hurtig og feilfri skyting på liggende, tok han en solid ledelse ut fra første skyting. Han ledet med ti sekunder på Simon Eder, og da østerrikeren fikk en bom på siste skyting lå alt til rette for en ny seier for Thingnes Bø.

Nordmannen kunne sikret seieren der og da, men én bom gjorde at det ble fornyet spenning.

– Jeg var så kald på fingrene også. Det er plagsomt å ikke kunne kjenne fingrene sine på stående, sa Bø, som likevel mente at det ikke var hovedgrunnen til bommen.

Thingnes Bø gikk ut ni sekunder foran Martin Fourcade, som hadde passert Eder etter feilfri skyting. Den avstanden var raskt doblet. Thingnes Bø viste nok en gang rå styrke i sporet og var helt suveren på sisterunden. I mål var han 20 sekunder foran Guigonnat som snek seg foran landsmann Fourcade etter en forrykende sisterunde.

– Utrolig prestasjon igjen av Thingnes Bø. Vi gratulerer med nok et toppløp, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter målgang.

Det så lenge ut som det skulle bli pallen, men med sent startnummer skjøt også Erlend Bjøntegaard feilfritt og kjempet seg forbi Fourcade og holdt Guigonnat bak seg. Dermed endte Bjøntegaard på andreplass og sikret dobbelt norsk.

– Det var forferdelig vondt å gå sisterunden. Det er en tøff løype som suger kreftene ut av deg. Jeg har fortsatt vondt, for det er så mye melkesyre i kroppen, sier Bjøntegaard til NRK.

Les også

Svensk alpinist kræsjet stygt i Kitzbühel

Jaktstart lørdag

Resultatet gjør også at Thingnes Bø er i god posisjon til å ta sin ellevte seier lørdag. Da skal det gås jaktstart.

Tarjei Bø ble hengende bak teten etter én bom på første skyting og fikk alle muligheter for en topplassering ødelagt med en ny bom på stående. Han endte 58,4 sekunder bak broren og er på en foreløpig 16.-plass.

– Det var lite krefter igjen nå. Jeg er alt i alt fornøyd, men to bom på skyting må man selvfølgelig unngå, sier Bø.

Lars Helge Birkeland traff ti av ti blinker, men det gikk for sent i sporet og han tok plassen foran Bø.