Fransk dobbel - Dale med sterk 3. plass

Martin Fourcade er borte, men Quentin Fillon Maillet (28) fortsetter å plage nordmennene.

MED OPPVISNING: Quentin Fillon Maillet traff på alt og vant jaktstarten i Østerrike i dag.

Franskmannen med alle andreplassene - 12 i tallet - var helt suveren på dagens jaktstart i Hochfilzen og tok sin 4. verdenscup-seier etter en oppvisning i sporet og på standplass.

Fillon Maillet startet 17 sekunder bak gårsdagens sprintvinner Johannes Dale, men tok teten etter første skyting - og den ga han aldri fra seg.

– Det var så bra i går (2. plass og 10 treff på sprinten), i dag var det enda bedre. Jeg visste at jeg måtte skyte perfekt og det var det jeg gjorde, sier Quentin Fillon Maillet.

Emilien Jacquelin sørget for dobbelt fransk på jaktstarten. Begge franskmennene traff på alt i dag og det var ikke mange sekundene de la igjen på standplass.

Johannes Dale og Johannes Thingnes Bø var med helt til den tredje skytingen. Da måtte Dale ut i en strafferunde, mens Thingnges Bø fikk to bom. På siste skyting gjorde Dale jobben og gikk ut på en 3. plass. Den holdt han til mål.

Thingnes Bø skjøt tre bom, men reddet seg inn til en 4. plass. I mål var han 49,5 sekunder bak vinneren.

Sturla Holm Lægreid endte på en 6. plass, Tarjei Bø - med tre bom i dag - tok 7. plass.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var noe av det beste jeg kunne håpe på i dag. Jeg ble brøytemaskin da snøen kom og brukte mye krefter. Jeg kan ikke klage på pallplasser. 1. og 3. plass i verdenscupen er helt vanvittig bra, sier Dale til NRK.

Han innrømmer overfor VG at han var litt stresset før start fordi våpenet plutselig var «feil skrudd». Dale måtte skru 20 knepp for å havne i midten på blinken.

– Det synes jeg var rart for jeg har tatt godt vare på børsa siden i går. Et eller annet har skjedd, og det ble et lite stressmoment. Nå må jeg finne ut hvorfor det skjedde fordi det skal ikke flytte seg så mye. Da har jeg noe å pusle med i kveld, sier Johannes Dale.

Quentin Fillon Maillet var i det umulige hjørnet i dag, konstaterer NRK-ekspert Emil Hegle Svendsen.

– Nordmennene ble avkledd på tredje skyting og det var litt overraskende, mener Svendsen.

Johannes Thingnes Bø oppsummerer slik:

– Det var skuffende, men jeg får ut det jeg er god for. Jeg er ikke bedre enn det jeg viser, så det er greit. Jeg må hjem og trene, sier Thingnes Bø.

PS! I morgen går Norge stafett i Hochfilzen. Den starter klokken 14.00.