Skiskyting

Tarjei Bø har aldri hatt bedre oppladning

Trener Egil Gjelland banker i bordet for hver uke som går uten at eldste Bø pådrar seg sykdom.

Tarjei Bø trente tirsdag i Östersund. Han er bedre forberedt til sesongen enn på veldig mange år.
  • Kurt B.M. Haugli

ÖSTERSUND: I ettermiddag vil Tarjei Bø få svar på om hans beste treningssommer på veldig mange år også gir seg utslag i sporet og på standplass. Skiskytterne åpner sesongen i Östersund med den klassiske distansen, 20 km, fire skytinger og ett tilleggsminutt for hver bom.

En mann som har hatt mye motgang. Hver gang han har vært i støtet, hatt gode treningsperioder eller har prestert i verdenscupen, har sykdommen kommet luskende.

  • Følg dagens 20 kilometer direkte her

Uten avbrekk

I år har han vært frisk. Siden oppkjøringen til sesongen startet har Tarjei Bø ikke hatt ett eneste treningsavbrekk.

Det er det som får trener Egil Gjelland til å banke i bordet. Han håper sammen med hele skiskytter-Norge at motgangen skal ha en ende for Tarjei Bø.

— Men det er ingen som har vunnet medaljer på å holde seg frisk. Det er ikke noen matematisk greie dette. Det å ha kontinuitet i treningsarbeidet er uansett deilig.

Sterke resultater

At han har hatt den kontinuiteten i år viste hans innsats både i langrenn i den nasjonale åpningen på Beitostølen og i skiskyting på Sjusjøen.

I langrennsåpningen gikk han inn til syvendeplass. Godt nok til å gå verdenscup langrenn for Norge. Men det er ikke aktuelt denne sesongen. Alt handler om VM på hjemmebane i Oslo i mars.

I skiskytternes åpning ble han nummer 2 på sprinten og nummer 3 på fellesstarten.

Norge stiller med følgende lag i dagens 20 km (startnummer i parentes): Henrik L’Abee-Lund (15), Emil Hegle Svendsen (22), Johannes Thingnes Bø (33), Tarjei Bø (35), Ole Einar Bjørndalen (81) og Lars Helge Birkeland (100).

Les også

  1. Yngstebror Bø droppet høyden og beholdt formen

  2. Lillebror håper å kopiera Tarjei Bø sin jubelsesong