Skiskyting

Bø-bragd berget stafettseier: - Det var bare meg og de fem svarte prikkene

Johannes Thingnes Bø trengte ikke lade et eneste ekstraskudd. Ingen gikk fortere enn Tarjei Bø.

Johannes Thingnes Bø gikk en god stafettetappe.
  • Kurt B.M. Haugli

RUHPOLDING: Norge har det beste laget på papiret. De er alltid helt der oppe når det handler om skiskytterstafett, menn. Men det så ikke slik ut etter den første etappen. Ole Einar Bjørndalen måtte skyte fem ekstraskudd og hadde havnet helt nede på 10. plass.

Super-etappe av Bø

41-åringen vekslet med 22-åringen Johannes Thingnes Bø. Yngste Bø gikk offensivt til verks. Løper etter løper ble tatt igjen. Skytingen gikk som en drøm. Null bom, ingen ekstraskudd og vips, så var det bare Martin Fourcade og Frankrike som lå foran i sporet.

— Jeg tenkte ikke på konkurrentene. Det var bare meg og de fem svarte prikkene, sa Johannes Thingnes Bø som definitivt har ristet av seg alle tvil om at formen har vært tvilsom.

Han vekslet til sin eldre bror på andreplass. Tarjei Bø brukte ikke lang tid på å ta inn Simon Destiux som gikk denne etappen for Frankrike. Da, midt i den tredje etappen, var det deler av den norske kontingenten på tribunen i Ruhpolding som dristet seg til å synge «Seier’n er vår».

Les også

Bø-brødrene ordnet opp da Bjørndalen skjøt seg bort

Russerne kom

Det kunne ha vært helt riktig ettersom Tarjei Bø til slutt sendte Emil Hegle Svendsen ut på siste etappe med et forsprang på godt over ett minutt. Men seierssang klang dårlig da Svendsen begynte å bomme på siste stående skyting.

Han måtte bruke to ekstraskudd får å få ned alle fem blinkene. Russiske Anton Shipulin nærmet seg faretruende. Han skjøt og tok innpå. Ut fra standplass var ledelsen krympet til 20 sekunder. Det holdt. I mål var Russland 14 sekunder bak Norge. Svendsen fikk en slags revansj etter det forsmedelig spurtnederlaget mot Shipulin i stafetten i Hochfilzen før jul.

Gøy med press

Nå er Norge stor favoritt til å vinne VM-gull på hjemmebane. Det er et folkekrav, men alle som driver med skiskyting vet at det snur fort. I fjor vant Norge de to siste stafettene foran VM og skulle spasere seg til gull. Det endte med sølv.

Men de er ikke redde for å ta på seg favorittstempelet.

— Det er det som er gøy. Vi trenger litt trøkk rundt laget. Vi gleder oss virkelig til den øvelsen. Vi må jo like å leve med press, sa Emil Hegle Svendsen etter stafetten. Veldig fornøyd med stafettseieren, men litt misfornøyd med egen skyting.

AFTENPODDEN SPORT:

Les også

  1. Eckhoff gikk mot seier - sprakk på siste skyting

  2. Norske Torstein (26) går for Sverige. I dag slo han hele Norges lag

  3. Eckhoff-eksperiment endte med fiasko: - Dette gjør jeg ikke igjen

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen
  2. Ole Einar Bjørndalen
  3. Tarjei Bø
  4. Johannes Thingnes Bø