Skiskyting

Eckhoff gikk mot seier - sprakk på siste skyting

Tre bom på siste skyting ødela for den norske skiskytteren.

Tiril Eckhoff sprakk fullstendig på siste skyting (Arkivfoto) Christine Olsson/TT / NTB scanpix

 • Kurt B.M. Haugli

Det samme skjedde med Eckhoff som med Johannes Thingnes Bø på onsdagens normaldistanse for mennene. Han var også med i seierskampen til siste skyting, men pådro seg tre bom og falt langt tilbake.

Eckhoff hadde full klaff fram til den siste stående skytingen, men klarte ikke å fullføre. Med tre tilleggsminutter var hun sjanseløs, selv om hun hadde den femte beste langrennstiden.

Eckhoff endte til slutt på 21.-plass, slått med 2.55,3 minutter. Eksperimentet hennes fungerte ikke. Hun hadde bestemt seg for å skyte blinkene i en annen rekkefølge enn på de tre første feilfrie skytingene.

— Det gikk ikke. Det så jo alle. Jeg hadde trent på dette i jula og hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle prøve. Det eksperimentet er nå lagt på hylla for godt, sier Eckhoff til Aftenposten.

Ingen av de andre norske jentene var med i kampen om de fremste plassene. Synnøve Solemdal ble best av de norske etter å ha skutt 20 blinker. Det gikk for sakte med henne i sporet. Hun endte på 13.-plass til slutt. Solemdal var 2.20,6 minutter bak vinneren i mål.

— Jeg skal ikke nekte for at jeg er veldig fornøyd med innsatsen på standplass. Det er andre gangen i karrieren at jeg klarer å skyte fullt med fire skytinger, sa Solemdal til NTB etter rennet.

Les også

Thingnes Bø vil ikke gjøre som Bjørndalen: - Jeg er min egen psykolog

Dårlig kropp

Hun var ikke like sprek i sporet.

— Jeg gjorde det jeg kunne i dag med en ikke helt god kropp. Det var lite sprut, og jeg følte meg litt sliten allerede før start. Det gjaldt bare å gjøre det beste ut av, sa den beste norske løperen til NTB.

Hun la ikke skjul på at det både mentalt og teknisk fungerte svært bra på standplass, men farten i sporet var ikke mye å skryte av.

Seieren i torsdagens 15 kilometer i Ruhpolding gikk til italienske Dorothea Wierer Hun skjøt fullt hus, og da gjorde det ikke noe at hun tapte noe til de største utfordrerne i sporet.

Hun gikk inn til 40.19,9 og var 54,8 sekunder foran finske Kaisa Mäkäräinen. Tredjeplassen gikk til Gabriela Soukalova fra Tsjekkia.

Fanny Horn Birkeland hadde tre bom og endte på 32.-plass, mens Marte Olsbu fulgte på plassen bak, også med tre tilleggsminutter.

Lene Berg Ådlandsvik ble nummer 62 med sine 3 tilleggsminutter. (Aftenposten/NTB)

Hør Aftenpodden Sport, hvor det diskuteres Idrettsgalla, skihopping, kombinert og en liten historie om Arne Scheie:

 1. Les også

  Tarjei Bø etter et utall med fjerdeplasser: - Jeg er mer enn god nok til å vinne

 2. Les også

  73 utøvere til ungdoms-OL: Se hele den norske troppen her

 3. Les også

  Endelig pallplass for Eckhoff

Les mer om

 1. Tiril Eckhoff

Relevante artikler

 1. SKISKYTING

  Beste norske skiskytterkvinne på 21.-plass i verdenscupåpningen

 2. SKISKYTING

  Nedtur for Eckhoff: – Litt digg

 3. SKISKYTING

  Eckhoff-eksperiment endte med fiasko: - Dette gjør jeg ikke igjen

 4. SKISKYTING

  Tiril Eckhoff fikk trøst og gratulasjon av samboeren etter standplassdrama

 5. SKISKYTING

  Kjempeløp ga norsk pallplass i skiskyttersprint

 6. SKISKYTING

  Nedtur i Rupholding: Beste norske på 26. plass