Skiskyting

Vi elsker vintersport: Gullguttene knuste gullrekken

De ti mest sette TV-programmene på NRK forrige uke var sport.

Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen (t.v.) jubler etter å ha tatt gull og bronse under 15 km fellesstart i Holmenkollen søndag. Og NRK kan juble over gode seertall.
  • Roar Lyngøy

– Dette får frem OL-superlativene, jubler Kristian Tolonen i NRKs analyseavdeling.

– Ti mest sette sendingene på norsk TV i forrige uke var alle fra NRK Sport. Sier noe om interessen for langrenn/skiskyting i Norge, skriver NRKs sportssjef Rune Haug på Twitter.

VM i skiskyting dro mange skuelystne til Holmenkollen, og mange flere foran TV-skjermen. Mest sette program på norsk fjernsyn sist uke var lørdagens herrestafett der Norge tok gull. Det ble sett av 1,153 millioner nordmenn i snitt, og med en markedsandel på 89,1 prosent.

Neste på listen er søndagens fellesstart for menn som ble sett av 1,137 millioner. Der ble det ny norsk gulljubel ved Johannes Thingnes Bø (se faktaboks).

Ski Tour fra Canada var også kjempepopulært. Langrennsdamenes 10 km klassisk jakstart er tredje mest sette program.

Vi må helt ned til 11. plass for å finne et TV-program som ikke handler om sport. «Nytt på nytt» og «Norge rundt» er henholdsvis nummer 11 og 12 forrige uke, viser listen som NRK har sendt til oss. Jon Almaas måtte nøye seg med 839.000 seere.

– Vi hadde to store sportsbegivenheter som gikk samtidig, nemlig VM i skiskyting og Ski Tour Canada. At det går til forskjellige tidspunkter på døgnet gjorde at vi fikk et stort vindu, forklarer Kristian Tolonen i NRK.

Les også

  1. Russisk minister griper inn etter fiasko-VM

  2. Thingnes Bø til kongen: «Jeg måtte vise Fourcade at det ikke er han som er konge her, det er du»

  3. Takket foreldrene etter VM-suksessen: - Dette gullet har jo dere vunnet

  4. Gullgutten om seiersfesten: - Det blir et sjøslag uten like

Les mer om

  1. Tarjei Bø
  2. Emil Hegle Svendsen
  3. Ole Einar Bjørndalen
  4. Johannes Thingnes Bø