Skiskyting

Lillebror Bø gikk seg opp til annenplass

Johannes Thingnes Bø leverte både i sporet og på standplass og gikk seg opp fra sjuende— til annenplass på lørdagens jaktstart.

Johannes Thingnes Bø gikk seg opp fem plasser på jaktstarten (Arkivfoto) Foto: NTB Scanpix

Etter at Ole Einar Bjørndalen valgte å stå over jaktstarten, var brødreparet Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø de eneste norske på startstreken i verdenscuprennet. Thingnes Bø startet ett minutt og to sekunder bak førstemann Julian Eberhard fra Tyskland, men viste tidlig at han hadde en god dag og ønsket seg høyere på resultatlisten.

Med selvtilliten på topp og fullt hus på de tre første skytingene gikk han ut i tet etter tredje skyting, med tyskeren Simon Schempp like bak.

På den siste stående skytingen ble det en hårfin bom på Thingnes Bø, men også de andre vinnerkandidatene bommet, og selv med strafferunde kunne Bø ta teten ut fra skyting. 3,4 sekunder bak fulgte Schempp, som ble for sterk på slutten og fikk en luke ned til nordmannen.

Dermed endte det med tysk seier, men 22-åringen viste at VM-formen fortsatt er intakt med en strålende jaktstart. Tyske Erik Lesser ble nummer tre. Tarjei Bø endte som nummer 12. (©NTB)

Les også

  1. Beste norske på sjetteplass på jaktstarten

  2. Østerriksk seier på svart norsk dag

  3. Norges VM-komet jublet for sin første pallplass: - Det var så deilig