Svendsen nekter å gi opp kampen mot Fourcade: - Jeg skal bli best igjen

Slo hardt tilbake med bronse søndag, og nå er neste mål satt for 30-åringen.

Ole Einar Bjørndalen (f.v), Martin Fourcade og Emil Hegle Svendsen fikk henholdsvis sølv, gull og bronse på søndagens seremoni.

Universitetsplassen (Aftenposten): Etter å ha slitt i lang tid, fikk Emil Hegle Svendsen en gedigen opptur med bronsemedalje på jaktstarten i Holmenkollen. Den sikret han etter å ha rykket fra Johannes Thingnes Bø i avslutningen.

Så langt i mesterskapet har ingen hatt sjans til å slå Martin Fourcade, men en motivert Hegle Svendsen har satt seg som mål å slå franskmannen.

— Han har tre av tre gull og har hatt et fantastisk mesterskap, men det er nok nå. Som jeg har sagt tidligere, og folk tror kanskje ikke på det nå som han står med tre gull, men jeg gir meg ikke før jeg får slått ham, sier 30-åringen til Aftenposten.

— Jeg skal bli best igjen, legger han til.

Les også

Emil Hegle Svendsen (30) var for dårlig trent. Han var ikke tent. Han hadde lyst til å legge opp. Men så bestemte han seg for å snu det.

Glade på Svendsens vegne

At Fourcade i nærmeste fremtid kan bli vanskelig å ha med å gjøre er Svendsen tydelig på.

— Det er klart, han har vært god. Det er bare å ta av seg hatten. Det er ikke sånn at jeg kan stå her og si at jeg har vært bedre, sier 30-åringen.

Ikke bare var han lettet selv etter bronsemedaljen i Holmenkollen. At Super-Svendsen igjen var tilbake i toppen var gledelig for mange, også rivalen Fourcade. Det ga franskmannen beskjed om til Hegle Svendsen.

— Jeg vet hva han investerer, hvor mye han trener og hvor god han var og fortsatt er. Etter en sesong som dette uten den store suksessen var jeg utrolig glad for ham, sier franskmannen.

— Han har vært langt nede, men så gjør han et knalløp. Nå håper vi han er tilbake der han skal være. Han er lettet selv, og det er vi rundt også, sier Ole Einar Bjørndalen.

Siste fra VM i skiskyting:

Godt vennskap med Fourcade

Selv om Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade har vært bitre rivaler i sporet gjennom en årrekke, har de et godt vennskap utenfor skiskytingen.

Fourcade ladet opp i Oslo før denne sesongen, og innrømmer at han elsket tiden i den norske hovedstaden. Han håper å reise tilbake, og å besøke nordmannen.

— Jeg skal besøke ham når vi er ferdig med skiskytingen. Vi er konkurrenter, og vil ikke at den andre skal vinne, men vi har utrolig stor respekt for hverandre, sier han.

Og den franske skiskyterprofilen er velkommen på besøk, sier Svendsen, som også forteller at det i sporet må være rivalisering dem to imellom.

— Det skal være litt munnhuggeri, det er bare postitivt, men både han og jeg vet at vi kan være kompiser, sier 30-åringen.

Har du fått med deg disse sakene?