Skiskyting

Tiril Eckhoff sprakk på siste skyting

Kjempet lenge om seieren.

Tiril Eckhoff gikk inn til fjerdeplassen på jaktstarten i skiskyting i Antholz lørdag.

Tiril Eckhoff var med i seierskampen på lørdagens skiskytterjaktstart i Antholz, men to bom på siste skyting ødela for Fossum-jenta. Laura Dahlmeier vant løpet.

27-åringen endte på fjerdeplass i den italienske høyden. Torsdagens sprintvinner hadde ett bomskudd på begge de to første liggendeskytingene, men Eckhoff hang likevel med i teten.

Hun var feilfri på tredje skyting, men noterte to nye bom på den siste. Fire strafferunder var i overkant mye og sendte Eckhoff ut av pallkampen. Hun var i mål 1.09,9 minutter bak Dahlmeier, mens det var drøyt 50 sekunder opp til treeren Darja Domratsjeva.

Torsdagens verdenscupseier på sprinten var Eckhoffs femte i karrieren. Hun har aldri gått inn til jaktseierseier når hun har hatt startnummer én.

Les også

For 24 år siden krevde det norske folk Bjørndalen-vraking: – Det skapte en nasjonal reaksjon

Opptur

Før konkurransene i Antholz hadde Eckhoff en 22.-plass som beste resultat i vinter. Nå kan hun glede seg over en første- og en fjerdeplass på få dager. En plass i OL-troppen er nå bare en formalitet for hennes del.

Kaia Wøien Nicolaisen gikk seg opp fra 34.- til 26.-plass lørdag. Hun imponerte på standplass og skjøt ned samtlige 20 blinker. Synnøve Solemdal avanserte fra 53.- til 29.-plass etter å ha notert seg for tre bom i løpet av de to siste skytingene (stående).

Marte Olsbu og Hilde Fenne fikk ikke gå lørdagens jaktstart fordi de ikke var blant de 60 beste på sprinten.