Skiskyting

Bronsegutten Tarjei Bø: - Et kjempeløp fra A til Å

Sikret sin tredje strake bronse da broren Johannes sviktet i skytingen.

Tarjei Bø traff på 19 av 20 blinker søndag.
  • Roar Lyngøy

VM-bronsen på jaktstart søndag var Bøs tredje bronse i VM.

Det startet med bronse på mixed stafett, deretter ble det ny 3. plass på sprinten lørdag som broren Johannes Thingnes Bø vant.

— Et kjempebra løp fra A til Å. En ideell gjennomføring, sier Tarjei Bø til NRK etter jaktstarten.

Han kjempet om sølvet med Anton Sjipulin fra Russland, men måtte gi tapt. Plusset var at bronsen ble sikret.

— Det viktigste ble etterhvert å sikre bronsen, og jeg tror taktikken fungerte, sier Bø.

Skjøt seg bort

Etter lørdagens seier gikk verdensmester Johannes Thingnes Bø først ut på søndagens VM-jaktstart i finske Kontiolahti, med broder Tarjei ut som tredjemann.

Kunne brødrene takle presset? Thingnes Bø kom inn alene til første liggende skyting. Han startet med to strafferunder, mens franskmannen Simon Fourcade gikk ut i ledelse med en feilfri Tarjei Bø like bak. Nå var broder Johannes plutselig i angrepsposisjon litt bak i feltet.

Tarjei Bø skjøt feilfritt også på andre liggende og var med i seierskampen. Også Ole Einar Bjørndalen skjøt godt. Verre var det med Johannes, som pådro seg to nye strafferunder og havnet langt bak.

Thingnes Bø endte med hele åtte strafferunder.

— Det fungerte ikke for meg i dag. Om det var en utladning etter i går eller hva det var, vet jeg ikke, men jeg var ikke helt med i dag, sier han til NRK.

På første stående skyting ble det en strafferunde både på Tarjei Bø og Bjørndalen. Bø var halvminuttet bak lederen Erik Lesser fra Tyskland, med Bjørndalen ytterligere ti sekunder bak.

Dermed var det to nordmenn som var med i medaljekampen før siste stående skyting.

Tysk verdensmester

Erik Lesser banket ned alle fem blinkene og ble suveren verdensmester. Tarjei Bø skjøt fullt hus og gikk ut på sølvplass, mens Bjørndalen pådro seg strafferunde og var ute av dansen.

Nå ble det en kamp om sølvet mellom Bø og Anton Sjipulin fra Russland. Russeren tok sølvet med Bø på bronseplass, 1,7 sekund bak.

Bjørndalen endte på femteplass. Skiskytterveteranen gikk et solid løp, men måtte tåle én bom på begge liggende skytingene. Han var 43,9 sekunder bak Lesser.

— Jeg er veldig godt fornøyd. Et bra løp, sier Bjørndalen til NRK.

Emil Hegle Svendsen ble nummer 19, Henrik L'Abée-Lund endte på 29.-plass mens Johannes Thingnes Bø var i mål på 31.-plass.

Les også

  1. Thingnes Bø frykter spurt mot broren

  2. - Tarjei har roet seg litt

  3. "Det blir familien Bø mot resten av verden"

Les mer om

  1. Tarjei Bø
  2. Johannes Thingnes Bø