Skiskyting

- Jeg skyter bedre, men formen er mye dårligere

Slik sammenlikner Hegle Svendsen seg med «super-VM» i 2013.

Emil Hegle Svendsen håper på en oppsving i formen under VM i Kontiolahti. Her fra fredagens trening.

DIREKTE FRA 13.00: Skiskyting, VM-sprint

TRONDHEIM/KONTIOLAHTI (adressa.no): Fire gull. En bronse. På fem distanser.

I Nove Mesto for to år siden dro Emil Hegle Svendsen hjem fra Tsjekkia som den store VM-kongen, med et ansikt som så ut som et eneste stort glis.

I ettermiddag starter forsøket på å kopiere bragden, men han er allerede på etterskudd: I Nove Mesto tok han sitt første gull allerede på mix-stafetten torsdag. Denne gangen måtte han stå over etter å ha vært gjennom sin andre sykdomsperiode etter jul.

— Jeg er villig til å gi alt jeg har, og gå dypt i kjelleren for å klare det, lover Hegle Svendsen på sitt siste pressetreff før dagens VM-sprint.

Les også

Svendsen frykter Falun-parodi

Må tåle forventingspress

Akkurat slik han gjorde i Tsjekkia, da han helt utmattet ble liggende lenge i målområdet etter løpet – men hvor resultattavla lyste av gull, åtte sekunder foran erkerival Martin Fourcade.

— Hvordan vil du sammenlikne 2015-Emil med 2013-Emil?

Emil Helge Svendsen på vei til trening fredag sammen med landslagstrener Egil Gjelland.

— På skytebanen har jeg nok tatt et steg til. Men jeg må innrømme at formen er mye dårligere, noe som har med sykdomsperioden å gjøre, svarer han – og skrur derfor forventningene kraftig ned:- Jeg tror jeg har mulighet til medalje!

Selv om forventningene er skrudd ned i eget hode, må «Super-Svendsen» regne med at verden har visse forventninger til ham også denne gangen.

Tidligere denne uka sa sportssjef Per Arne Botnan til adressa.no at han ikke tror sykdommen vil sette Hegle Svendsen tilbake, og at han forventet at 29-åringen er med og kjemper i toppen.

Flere seire i vinter enn i 2013

Og tallenes tale er egentlig klar: Da Emil gjorde rent bord i Nove Mesto, kom han til mesterskapet med kun én seier på 14 verdenscuprenn den sesongen.

Nå er han i Kontiolahti, etter to seirer på 16 starter. Og svake resultater etter jul får også skiene en del av ansvaret for.

— Jeg hadde ingen optimal oppladning til 2013-VM, heller. Resultatene i verdenscupen var ujevne. Men jeg hevet meg voldsomt til VM. Og må innrømme at jeg hadde en del flaks, også, sier han – og tenker på at han vant jaktstarten med ett tidel – og at han slo tilbake etter sykdom midtveis i mesterskapet.

For to år siden ble VM-sprinten en eneste stor jubeldag for Emil Hegle Svendsen. I dag starter forsøket på å kopiere tidenes mesterskap for Trondhjems-utøveren.

Les også

  1. Hegle Svendsen: - Ser ikke ut som jeg klarer mange VM-gull

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen