Hegle Svendsen: - Bakken reiste seg og slo meg i trynet

Super-Svendsen ikke så veldig super på VM-sprinten.

Emil Hegle Svendsen gikk inn til 17. plass på sprinten lørdag.

— Jeg har ladet opp lenge til dette mesterskapet, og jeg gir meg ikke ennå. Jeg har lyst til å gå gode løp, jeg også. Ole (Einar Bjørndalen) viser at det er mulig, så vi andre skal klare det, vi også.

Emil Hegle Svendsen har ikke hatt en lett vei frem til VM på hjemmebane. Han har famlet etter formen, tilbrakt mye tid i Holmenkollen for å finne godfølelsen. Før start lørdag var trønderen veldig usikker. Svaret han fikk på sprinten var ikke det han ville ha.

17.-plassen var langt under det som var målet. Fem til Marin Fourcade er det 1.15,9 min. når Svendsen starter på jaktstarten i dag.

Det var en svært nedslått 30-åring som møtte pressen etterpå.

Les også

Emil Hegle Svendsen (30) var for dårlig trent. Han var ikke tent. Han hadde lyst til å legge opp. Men så bestemte han seg for å snu det.

— Dette var flaut

— Da jeg kom ut på sisterunden, så reiste bakken seg og slo meg i trynet. Den følelsen hadde jeg på hele den siste runden. Det var så tungt. Det var flaut, rett og slett, forklarte han.

En så tung start på et mesterskap har heldigvis ikke skjedd ofte.

— Dette har skjedd bare én gang tidligere som jeg husker akkurat nå. OL-sprinten i Sotsji, det var et forferdelig tungt første løp.

Da slo Svendsen tilbake og tok gull på fellesstarten.

— Det kan snu. Hvis det går litt tungt i starten, så kan det løsne etter en slik gjennomkjøring. Så det kan skje. Kanskje allerede på jaktstarten i morgen, prøvde han å trøste seg med.

Les også

VM-vinner Fourcade til kong Harald: «I’ll come back»

— Vil helst glemme

Men det var skuffelsen som lyste aller sterkest:

— Det var nitrist. Det var helt jævlig. Jeg vil helst glemme dette her.

- Var det dumt å starte sent?

— Da jeg kom på stadion, tekte jeg at dette må jo være en fordel. Fordi det ble blankere og blankere. Når det blir litt mildere blir det blankere. Men hvilken vei det egentlig slo og om det ble noe bedre, vet jeg ikke. Jeg følte at vi hadde veldig bra ski. De var kjempebra å gå på.

— Jeg må ta dette som en gjennomkjøring selv om det er bedritent for jævlig å få det på et løp i stedet for på en trening. Av og til kommer slik svar. Da må jeg bare gå på og håpe det var dette jeg trengte. Jeg kommer til å gå for å komme på pallen i morgen. Det er jo derfor jeg er her, understreket Svendsen.