Skiskyting

Eckhoff viste lovende takter: – Skulle gjerne vært høyere på listen

Tiril Eckhoff skjøt på seg én strafferunde og gikk inn til 7.-plass på verdenscupsprinten i skiskyting i Östersund lørdag.

Tiril Eckhoff gikk et godkjent renn i Östersund.
  • NTB

Eckhoff hadde nylig en sykdomsperiode og valgte å stå over onsdagens normaldistanse. Lørdag sesongåpnet hun i verdenscupen med et solid løp.

Farten i sporet var ikke den aller beste fra start, men fullt hus på liggende skyting og én strafferunde på stående var mer enn godkjent. I mål var hun slått med 43,8 sekunder av vinneren, den franske veteranen Marie Dorin Habert.

– Det gikk veldig bra på skytingen, så jeg får ta med meg det. Jeg skulle gjerne vært høyere på listen, men jeg har vært syk en uke, så da er det kanskje ikke så rart, sa Eckhoff til NRK.

Les også

Sjekk Tiril Eckhoffs lille votte-triks

Lørdagens resultat gir Fossum-jenta et meget spennende utgangspunkt foran søndagens jaktstart i Östersund. Det samme har Fanny Horn Birkeland, som også viste lovende takter i lørdagens sprint.

I likhet med Eckhoff nøyde hun seg med én strafferunde på stående, og med et solid langrenn endte 28-åringen på en oppløftende 13.-plass.

Les også

Olsbu etter fjorårets gjennombrudd: Sikter mot pallen i både VM og verdenscup

En ubeleilig blindtarmsbetennelse satte Marte Olsbu tilbake i sesongoppkjøringen. Lørdagens sprint beviste at Froland-jenta har en vei å gå før hun er med i teten. Tre strafferunder på liggende ble dyrt, men fullt hus på stående ga en opptur. Olsbu endte likevel et godt stykke ned på resultatlistene.

Kaisa Mäkäräinen ble nummer to på sprinten. 11,4 skilte opp til Habert. Gabriella Koukalova fulgte deretter.

Les også

Bjørndalen: – Emil blir neste småbarnspappa på laget

Les mer om

  1. Tiril Eckhoff
  2. Skiskyting