Skiskyting

Eckhoff etter marerittuken: - Må ha litt fri nå

ÖSTERSUND (VG) Mens Tiril Eckhoff (31) bare vil komme seg vekk fra Östersund tvert etter en ny nedtur, mener skytetrener Patrick Oberegger at ikke er noen grunn til panikk.

MÅTTE I STRAFFERUNDE: Tiril Eckhoff på vei bort til journalistene etter etappen sin på dagens stafett i Östersund.
  • Daniel Nerli Gussiås, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det var digg at det stemte bedre fysisk i dag, men jeg får ikke til dette stadionet. Plutselig sto jeg der og ristet som et løvblad da jeg skulle ta ekstraskuddene. Vi var heldigvis fire-fem stykker som drev og klønet der selv om det ikke var ideelt, sier Tiril Eckhoff til VG.

Hun måtte ut i strafferunde på dagens stafett og reiser fra Sverige med to 28. plasser, én 30. plass og én 32. plass etter en marerittuke.

Til slutt endte Norge på en skuffende 4. plass etter at Marte Olsbu Røiseland ble slått i spurten av Hanna Öberg. Frankrike var helt suveren og vant nesten minuttet foran Hviterussland.

– Nå tror jeg at jeg må ha litt fri, egentlig. Jeg må slappe av i hvert fall, det er sikkert og visst. Det skal bli godt å reise fra Östersund, sier Eckhoff.

Skytetrener Patrick Oberegger sier det er uaktuelt å gi Eckhoff fri.

– Det hun trenger nå er konkurranser. Det går litt tungt akkurat nå, men det er en situasjon vi har vært i før. Det er ikke noe å bekymre seg for. Det er ingen grunn til panikk, sier han til VG.

– Ingen krise

Italieneren konstaterer at Eckhoff skjøt ni gode skudd før hun fikk trøbbel.

– Det kan skje og er ingen krise. Derfor er jeg ikke bekymret. Vi kan ikke konkludere nå etter de første rennene, sier Oberegger.

Tre år etter at hun gikk førsteetappe sist, fikk Emilie Kalkenberg igjen sjansen på stafettlaget til skiskytterkvinnene. Hun klarte seg godt - helt til hun falt og ble pinne stiv.

– Jeg klønet ut fra den første skytingen og gikk rett på trynet. Jeg ble veldig stiv etter det. Jeg måtte gå meg inn i løpet på nytt. Skytingen var litt stressende, men jeg er fornøyd med ett ekstraskudd, sier Kalkenberg til VG.

Marte Olsbu Røiseland hentet inn en god del på teten på ankeretappen og klarte seg med ett ekstraskudd, men i spurten med Hanna Öberg ble svensken dømt først.

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Ingrid Landmark Tandrevold
  3. Marte Olsbu Røiseland
  4. Tiril Eckhoff
  5. Vintersport