Skiskyting

Emil Hegle Svendsen kopierer ikke Bjørndalens vinneroppskrift

Har ingen planer om busskjøp

Mobilt treningslaboratorium: Bussen til Bjørndalen er på plass i Østersund,  men Hegle Svendsen løper ikke ned dørene på doningen.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

ÖSTERSUND: — Jeg har ingen planer om å kjøpe en sånn trailer som Ole Einar har. Den er jo så dyr, så jeg har ikke råd. Den står ikke på ønskelista til jul heller. Den er nok utenfor gavebudsjettet til mamma og pappa, gliser Emil Hegle Svendsen.

  • Sjekk denne: Her er Bjørndalens nye supertrailer

- Er på gang

Det er en avslappet og selvsikker 30-åring som møter pressen dagen før sprinten. Svendsen melder at formen er god nok til at det kan bli mer moro for ham i Østersund – stedet hvor han syv ganger tidligere har vunnet i verdenscupen, og hvor han for alvor slo gjennom med to VM-gull i 2008. — Jeg føler at jeg er på gang, og det lover bra. Jeg synes den fysiske biten var brukbar på torsdag, og jeg tror at jeg kan bite fra meg i helga dersom jeg skyter bra, sier han.

I skyggen av Bjørndalen

Til tross for en solid fjerdeplass på normaldistansen, har Svendsen så langt har Svendsen blitt solid plassert i skyggen av Ole Einar Bjørndalen. ”Mr. Skiskyting” har vært Østersunds heteste intervjuobjekt etter at han tok sin 95. verdenscupseier.

Veteranen har gjentatte ganger trukket frem sin råflotte buss som en av de viktigste årsakene til at han klarte å komme tilbake i toppform etter sommerens to måneder lange sykdomsavbrekk. Men det får altså ikke Svendsen til å ta fram gullkortet og dra på busshandel.

— Det holder vel med en sånn diger doning. Selv om jeg absolutt tror det er et kjempeverktøy og veldig verdifullt for Ole, sier han.

Ikke benyttet invitasjonen

Da Bjørndalen viste stolt viste fram doningen under sesongåpningen på Sjusjøen, fortalte han om planene om å slippe lagkameratene til i det rullende treningslaboratoriet han ikke har fått en eneste krone i støtte av skiskytterforbundet til å finansiere.

Men så langt har Hegle Svendsen holdt seg unna, og ikke benyttet seg av den stående invitasjonen.

— Jeg har vært inne i bussen, men ikke prøvd den ennå. Jeg vet jo at den er bra, men jeg har altså ikke fått trent der ennå, sier han.

Les også

  1. Nå er Tiril storfavoritt på sprinten

  2. Nå tror Bjørndalen sykdommen hjalp ham til seier

  3. Se her, Ole Einar: Ti grunner til at du må fortsette

Les mer om

  1. Ole Einar Bjørndalen
  2. Emil Hegle Svendsen