Skiskyting

Hegle Svendsen ga alt: - Jeg er bare fornøyd med at jeg kom meg opp på pallen

Emil Hegle Svendsen lå i målområdet. Han hang på stavene og var helt utkjørt. Han hadde gjennomført et nesten perfekt løp.

SØLVGUTT: Emil Hegle Svendsen ga alt i sølvkampen.
  • Ole K. Sagbakken

KONTIOLAHTI: Det var knapt en skiskytter som var mer sliten enn Emil Hegle Svendsen i målområdet i Kontiolahti-kvelden. Oppkjøringen til mesterskapet har ikke vært ideell for mannen som er litt av en spesialist på 20-kilometern, også kalt normaldistansen.

— Det mange som tror at det bare er gull som er godt nok når du har vunnet gull før, men for min del har det vært noen tunge måneder inn mot mesterskapet. Jeg er fornøyd bare med at jeg klarte å komme meg opp på pallen her, sa Svendsen.

Les også

VM-gullet glapp for Svendsen trass i 20 treff

Ikke som i gamle dager

29-åringen fra Trondheim har vært plaget av sykdom og de siste verdensløpene i Holmenkollen måtte han stå over. Det har gått ut over langrennsformen. Emil Hegle Svendsen kunne for noen år siden bryne seg på de beste spesiallangrennsløperne. Han er et stykke fra den formen.

20 av 20: Emil Hegle Svensden hadde en perfekt dag på standplass.

Og når Martin Fourcade er i en fryktinngytende langrennsform, hjalp det ikke at han oppførte seg perfekt på skytebanen. Emil Hegle Svendsen skjøt 20 blinker rett ned.— Jeg hadde troen på gull, men da jeg hørte at jeg kjempet mot Fourcade, så skjønte jeg at det trolig ikke kom til å gå, sa en sliten Svendsen etter målgangen.

Han kunne fortelle om en tøff sisterunde etter fjerde skyting. Totalt tapte han 1 minutt og 36 sekunder til Fourcade i sporet. Franskmannen hadde en bom, men vant likevel.

— Jeg var forferdelig stiv i fra siste bakken og inn. Jeg tapte sikkert noe der, fortalte Svendsen etterpå.

Les også

Bø: - Det lyser av øynene hans

Følelsesmessig seier for Fourcade

Dermed ble det slik det litt for ofte har vært for Svendsen. Hans gamle motstander sto i veien. Martin Fourcade har vunnet verdenscupen foran nettopp trønderen de tre siste sesongene. Duellene dem i mellom har vært utallige.

Denne gangen var det til slutt aldri noen tvil. Martin Fourcade var knusende overlegen i sporet. For Fourcade var det spesielt å vinne. I august og september i fjor var han utslått av kyssesyken. Han ble frisk og kom seg i trening. Og han kom seg i form.

Det var også spesielt for ham å gå i mål bare to dager etter at tre franske idrettsutøvere ble drept i en helikopterulykke i Argentina. Han kjente godt svømmeren Camille Muffat og bokseren Alexis Vastine som var blant de omkomne etter den tragiske ulykken.

— Det var en følelsesmessig tøff seier for meg, fortalte han til NRK etter løpet. Følelsesmessig spesielt var det også at storebror Simon Fourcade gikk et av sine livs løp, men kom akkurat utenfor pallen til slutt.

Les også

Klemetsen i sjokk etter dødsulykke: - Jeg var redd flere ganger

Ikke dårlige ski

Det var noen spekulasjoner om at de norske løperne ikke hadde gode nok ski. Det ble avvist av de norske løperne som mente at de ikke slet med dårlig glid.

Selv om gullet ble fransk, så var den norske laginnsatsen formidabel. Svendsen tok sølvet, Ole Einar Bjørndalen kom på 6. plass, Johannes Thingnes Bø kom på en 7. plass. Tarjei Bø ble til slutt nummer 25. — Jeg er godt fornøyd med løpet, men jeg hadde håpet på litt bedre, sa Bjørndalen til NRK etter løpet.

Fornøyd var også Johannes Thingnes Bø.

— Jeg er bare en bom fra pallen, så jeg kan ikke være misfornøyd, sa yngste-Bø. Han gikk en av sine beste 20-kilometere i sin korte seniorkarriere. Dette har vært en distansen han ikke har vært spesielt glad i tidligere.

Innsatsen til de norske løperne på skytebanen var også formidabel. Det skjøt 80 skudd og bommet til sammen bare fire ganger.

Les også

  1. Skiskyttersjefen: - Jeg kan ikke se at vi har gjort noe galt