Dramatisk endring i OL-byen: – Jeg skulle nesten tatt med meg badedrakt

Nå er det plutselig varme temperaturer som skaper utfordringer for løperne.

Vilde Nilsen og resten av utøverne møter vanskelige forhold.
  • Nicholas Bergh

Alpensia skiskytterstadion, lørdag: Tidligere Paralympics-vinner Nils-Erik Ulset gjør de siste forberedelsene før start – iført en T-skjorte. Så kommer lagvenninne Vilde Nilsen bort. «Du kommer til å dø der ute, for det er så varmt», sier hun.

– Det hadde hun rett i, sier Nils-Erik Ulset med et glis.

Skjønt, ikke rett i at døden ventet. Men de varme forholdene på åpningsdagen skapte utfordringer for skiskytterne her i Pyeongchang.

For tre uker siden var situasjonen totalt forskjellig. Da klaget enkelte utøveret på det kalde været i OL – som altså foregikk akkurat samme sted.

Her snakker landslagstrener Lars Berger sammen med Nils Erik Ulset etter Paralympics-åpningen. Ulset ble nummer seks i herrenes stående klasse.
Les også

Vilde Nilsen (17) hylles etter imponerende debut: – Vanvittig

– Herregud

Føret var tydelig løst mot slutten av konkurransedagen. «Jeg sank nesten en halvmeter ned i snøen», fortalte Vilde Nilsen, som Paralympics-debuterte med femteplass.

Og det blir mye, mye varmere.

Yr.no melder i skrivende stund 19 grader i Pyeongchang onsdag. Storm.no melder til og med 20 grader. Den dagen skal det gås langrennssprint i klassisk stil.

Værmeldingene for tirsdag og onsdag er ikke godt nytt for utøverne som trives på fast føre.

– Herregud, sier Trygve Toskedal Larsen når han får referert værmeldingen.

– Jeg tenker at det er ikke vinterforhold. Jeg var her i fjor, og da var det nesten oversvømmelse på stadion. Da var det varmt ute, altså, fortsetter Toskedal Larsen – som ble nummer 15 i herrenes sittende klasse lørdag.

Les også

Britisk storavis har gravd i norsk idrett. Hevder dette er hemmeligheten bak suksessen.

– Skulle tatt på meg badedrakt

Alle de norske løperne roste smøreteamet etter lørdagens konkurranser. Men temperaturene gir også hodebry på andre områder.

– Jeg tror vi bare skal finne frem saksen og klippe opp klærne. Kanskje jeg skal stille i bokser, sier skiskytter Nils Erik Ulset med et glis.

– Jeg skulle nesten tatt med meg badedrakt, og gått i den, sier Vilde Nilsen.

Solen stekte i Pyeongchang lørdag. Her staker Trygve Toskedal Larsen inn til en 15. plass.

Hun merket forholdene godt allerede lørdag.

– Jeg kjente det spesielt i den siste bakken. Da stekte solen godt. Jeg fikk nesten lyst til å vrenge av meg drakten. Det var veldig varmt, sier Nilsen, som er vant til helt andre forhold hjemme i Tromsø.

Paralympics-starten ble en stor skuffelse for den norske troppen. I utfor endte medaljehåpet Jesper Saltvik Pedersen på sjetteplass. Det ble ingen medaljer i skiskyting, og kjelkehockeylandslaget tapte nøkkelkampen mot Italia.