Skiskyting

Skiskytterverden i sorg over Hanevold

Halvard Hanevolds bortgang har skapt sjokkbølger over hele skiskytterverden. I russiske sportsmedier er nyheten slått stort opp.

En av Halvard Hanevold mange triumfer, VM-sølv i skiskyttersprinten for menn i Østersund.
 • NTB

Skiskyting er svært populært i Russland, og det bidrar til at dødsfallet ble en stor sak tirsdag, skriver VG.

– Han var en legende. Han var et idol for mange barn og unge, ikke bare i Norge, men i hele Europa, og selvfølgelig i Russland, skriver den profilerte journalisten Nikolaj Mysin i avisen Sovjetskij Sport, som hadde Hanevold som hovedoppslag tirsdag kveld.

– Farvel, Halvard. Takk for alt. Vi kommer til å huske deg, skriver Mysin.

OL-vinneren døde tirsdag i sin bolig i Asker. Han ble 49 år gammel. Hanevold etterlater seg kone og to barn. Dødsårsaken er ikke gjort kjent.

 • BAKGRUNN: OL-vinner Halvard Hanevold (49) er død: – Et helt fryktelig sjokk

– Han var grunnpillaren

Hanevold var lagkamerat med Ole Einar Bjørndalen i flere år. De tok blant annet stafettgull sammen under Salt Lake City-OL i 2002.

– Halvard var grunnpillaren i vårt team over så mange år. Fantastisk person og utøver med et stort hjerte og alltid godt humør. Hvil i fred, skriver Bjørndalen på Instagram.

Fourcade hyller

Svenske Magdalena Forsberg og russiske Anton Sjipulin har også uttrykt sorg over nyheten. Førstnevnte konkurrerte både samtidig som Hanevold og jobbet som ekspert på TV samtidig.

– Han var utrolig vellykket og veldig ambisiøs. Alltid glad, men overlot ingenting til tilfeldighetene. Slik var det også da han jobbet som kommentator - han var alltid like godt forberedt, sa Forsberg til Expressen.

I tillegg har reaksjonene rent inn fra norske profiler som Liv Grete Skjelbreid, Emil Hegle Svendsen og Egil Gjelland. Også idrettsminister Trine Skei Grande hyllet den avdøde norske skiskytterstjernen.

Franske Martin Fourcade delte sin sorg i et Instagram -innlegg.

– Han var den første skiskytterstjernen jeg la merke til da jeg var på mitt første verdenscuprenn. Han smilte alltid og sluttet aldri å oppdage nye ting. En utrolig utøver med et briljant hode. Alle mine tanker går til Sandra og familien, skriver Fourcade.

Den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade hyller Hanevold.

Meritert

Hanevold ble en av de mest kjente og meriterte skiskyttere, etter at han startet med skiskyting som 15-åring. Han kom med på landslaget i 1992 og vant i alt 22 internasjonale medaljer før han la opp i 2010.

Les også

Se bildene: Her er høydepunktene fra Hanevolds idrettskarriere

Av medaljene kom seks fra OL, tre av disse var gull. I Nagano i 1998 vant han 20 kilometeren. I tillegg har han stafettgull i stafett fra 2002 og 2010. Han tok også fem VM-gull, sju sølv og fire bronser før han la opp som skiskytter i 2010.

De siste årene var Hanevold også ekspertkommentator for NRK under sendingene fra skiskyting.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5