Skiskyting

Besseberg-advokat trekker seg fra antidoping-verv: – Klok beslutning

Advokat Christian B. Hjort, som forsvarer tidligere IBU-president Anders Besseberg, har valgt å trekke seg som styremedlem i Antidoping Norge.

FERDIG ETTER FÅ UKER: Advokat Christian B. Hjort.
  • Anders K. Christiansen, VG
    Journalist, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det skjer bare et par timer etter at VG publiserte en sak der Hjorts egen styreleder, Thorhild Widvey, stilte seg undrende til at advokaten representerer Besseberg og samtidig sitter i styret til Antidoping Norge.

«Jeg har drøftet styreleders syn på saken med NIF (Norges Idrettsforbund, journ. anm) og har meddelt NIF og styreleder i Antidoping Norge at jeg fratrer som styremedlem i Antidoping Norge» sier Hjort.

VG har konfrontert Thorhild Widvey med opplysingene.

– En klok beslutning, sier hun.

Les også

Reagerer kraftig på rollene til Bessebergs stjerneadvokat

Christian B. Hjort er for mange kjent som advokaten som forsvarte Therese Johaug. For få uker siden ble han utnevnt til styremedlem i Antidoping Norge av Norges Idrettsforbund.

Hjort rakk aldri å delta på sitt første styremøte før han nå velger å trekke seg i kjølvannet av den ferske kritikken. Også den britiske juristen Jonathan Taylor uttrykte seg kritisk til rollene til Hjort overfor VG fredag.

Taylor er mannen som i går la frem en 220 sider lang IBU-rapport om Anders Besseberg, der den tidligere idrettstoppen kobles til dyre klokker, sexarbeidere og gratis jaktreiser til Russland.

Økokrim har siktet Besseberg for grov korrupsjon, men 74-åringen nekter for dette.

«NIF oppnevnte Christian B. Hjort til styremedlem i Antidoping Norge på bakgrunn av hans brede kompetanse og faglige integritet. I vår dialog i forkant av oppnevnelsen orienterte Hjort for ordens skyld om sitt forsvareroppdrag for Anders Besseberg i anledning Økokrims korrupsjonsanklager. Vi diskuterte dette og anså ikke dette å være til hinder for at Hjort ble utnevnt som styremedlem i Antidoping Norge. Når styreleder i Antidoping Norge mener det kan være problematisk for Hjorts rolle som styremedlem, så har vi respekt for hans valg», skriver idrettspresident Berit Kjøll i en uttalelse til VG.

IDRETTSPRESIDENT: Berit Kjøll.

Styret i Antidoping Norge består av seks medlemmer. Tre utnevnes av myndighetene, mens de tre siste utnevnes av Norges Idrettsforbund. Hjort var altså utnevnt av idretten.

Kommunikasjonssjef i NIF, Finn Aagaard, forsvarte også valget, tross kritikken, fredag ettermiddag.

Les også

Helleland om Besseberg-rapport: – Ikke overrasket

Antidoping Norges styreleder, Thorhild Widvey, ba på sin side Hjort om å velge:
– Når man sitter i styret til Antidoping Norge og legger premisset for antidopingarbeidet, så kan jeg vanskelig se at man kan jobbe som advokat for utøvere som potensielt har en pågående dopingsak, sa hun.

Les mer om

  1. Antidoping Norge
  2. Thorhild Widvey
  3. Antidoping
  4. Idrettspolitikk