Skiskyting

Forlot Norge og debuterte i verdenscupen for Sverige

— Jeg føler meg svensk, sier Torstein Stenersen. Han er født og oppvokst i Bardufoss.

Torstein Stenersen ble svensk statsborger sommeren 2014. Torsdag debuterte han i verdenscupen. Foto: Privat

  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Torsdag ettermiddag fikk 26-åringen sin verdenscupdebut i skiskyting. Ikke for Norge, men for Sverige.

Det gikk ikke særlig bra, kan vi si. Han endte på 94. plass i Antholz, 3 minutter og 40 sekunder bak vinneren Simon Schempp fra Tyskland.

— Fire bom er altfor mye. Jeg får ikke gå jakstarten, men er klar for stafetten på søndag. Nå er debutantnervene borte, og jeg vet at jeg kan bedre enn dette, sier Stenersen.

Flyttet i 2006

Han var norsk statsborger inntil i sommer. Da tok han steget og ble svensk.

— Det er mye enklere å komme med på det svenske landslaget. I tillegg føler jeg meg svensk. De to tingene i kombinasjon gjorde at jeg skiftet statsborgerskap, forteller han.

Stenersen hadde svensk trener fra 2004 og flyttet i 2006 til Östersund der han ble en del av Team Östersund. Bardufoss-mannen trivdes så godt at han ble værende.

— Til vanlig prater jeg svensk. Jeg har svensk samboer og er lite i Norge. Julen tilbragte jeg i Sverige, sier Stenersen.

Ungt lag

Mens det norske skiskytterlandslaget er verdens beste, er ikke det svenske mye å skryte av om dagen. Fredrik Lindström ble beste svenske på 20. plass torsdag. Ellers ble Gabriel Stegmayr nummer 82, mens Ted Armgren endte på 87. plass. Og Stenersen altså nummer 94. — Vi har et ungt lag etter at Björn Ferry og Carl Johan Bergman ga seg, sier Stenersen.

Den svenske avisen Expressen intervjuet Stenersen før debuten torsdag. Til Expressen sier Stenersen at målet er å hente mesterskapsmedaljer hjem til Sverige.

— Det er definitivt et mål å kjøre om medaljer både i neste OL og i VM på hjemmebane i Östersund i 2019, sier Stenersen.

Lørdagens jakstart i Antholz går uten den nye svensken. Men søndag er Torstein Stenersen på plass i stafetten.

Ikke for Norge, men for Sverige.

  1. Les også

    Norges beste: - Nå vil jeg til VM

  2. Les også

    Nordmennene skuffet på skiskyttersprinten