Bjørndalen var selv med på å utvikle sølvskiene

Vant sølvet på splitter nye ski.

Ole Einar Bjørndalen jublet for sølv i Holmenkollen. Godskiene han gikk på var han med å utvikle selv.

HOLMENKOLLEN: Ole Einar Bjørndalen smilte som om han skulle vunnet gullet. Skigamblingen hadde lykkes. Denne vinteren har han ikke bare skaffet seg egen treningstrailer, eksperimentert med nye staver og juster på skiskoene. Ole Einar Bjørndalen jakter hele tiden på å forbedre sitt utstyr.

Derfor begynte han sammen med skifabrikken Madshus å se på hvordan han kunne forbedre sin skipark.

Les også

Kanonløp av Bjørndalen (42) i Kollen-VM: - Det er helt utrolig

Hentet på fabrikken før VM

Like før VM var han på fabrikken og hentet ut nye skipar. Han var usikker helt til det siste på om han skulle bruke dem. De har den siste uken blitt testet opp mot de skiene som han kaller «godparet». Det er et par ski han har hatt suksess med tidligere.

— Det sto mellom to par rett før start som gled en skilengde bedre enn de andre. «Godparet» var ikke ett av dem. Jeg valgte ett av de nye parene og det funket, sier han.

Les også

Umulig å være som Bjørndalen

Det er ikke mulig for lekfolk å se forskjell på de nye skiene som Bjørndalen gikk på og andre ski. Men han forteller at de er bygd opp på en ny måte og at det har gitt det som han synes er bedre ski.

Det var en usedvanlig fornøyd Ole Einar Bjørndalen som stilte til pressekonferanse etter løpet. Han bruker alltid å si at han ikke bryr seg om plassering bare om hvordan han selv vurderer egen prestasjon. Men nå har er fornøyd med egen prestasjon gir det som regel en god plassering.

Lørdag ettermiddag var han nesten helt fornøyd.

— Jeg skulle gjerne hatt et gir til på sisterunden, men det kan komme etter hvert.

Les også

Tarjei Bø: - Rimi-Hagen og jeg har en plan

Sommerens trøbbel er glemt

Han er veldig lettet over å ha fått til en oppkjøringsperiode til VM slik han hadde planlagt. Sist sommer fikk han et treningsopphold på nesten åtte uker. Han trodde da at VM-sesongen var spolert. Men han har nå jobbet seg sakte men sikkert tilbake og de siste fem ukene har han fått gjøre det treningsarbeidet som han skulle gjennomføre.

Han var også begeistret for den støtten han fikk fra publikum.

— Dette er like stort som et OL. Det var en deilig følelse å gå på toppen under oppvarmingen og se folkehavet under. Det ga mye positiv energi, sa sølvvinneren som

Ole Einar Bjørndalen har nå 41 medaljer fra VM. 19 er gull, 13 er sølv og 9 er bronse. Det kan kommer flere.