Skiskyting

Bjørndalen får avis oppkalt etter seg

Ole Einar Bjørndalen er en institusjon i skiskyting. Ikke rart avisen på hjemstedet bytter navn til BjørndalenPosten!

Faksimile Bygdeposten 3. mars 2016
 • Arne Hole

BjørndalenPosten ser sitt lys torsdag. Men bare torsdag. Det er lokalavisen Bygdeposten som har bestemt seg for å hedre områdets største sønn. Det gjøres ved at avisen for én dag omdøpes til BjørndalenPosten.

— Han har jo sagt at han skal legge opp etter VM i Kollen, men vi hører nyss om at han kanskje er kommet på andre tanker.

— Uansett er dette det siste internasjonale mesterskapet hans på norsk jord, sier redaktør Knut Bråthen. Det sier han til Bygdeposten, rettere sagt BjørndalenPosten.

Hele utgaven på 40 sider er viet «kongen av skiskyting». Det eneste av andre ting som blir verdiget en plass er TV-programmet og været.

 1. Les også

  Eckhoff for ett år siden: "Jeg var helt fjern. Jeg var utkjørt. Mentalt utkjørt."

 2. Les også

  Skiskytter-VM: Slik har du aldri sett VM-løypa i Kollen

Historien om Bjørndalen

Bygdeposten utkommer på Modum og dekker kommunene Modum, Sigdal, Krødsherad og Øvre Eiker.

Spesialavisen har et opplag på 18.000 og distribueres til alle husstander i det BjørndalenPosten kaller Midtfylket.

Spesialutgaven handler om livet og karrièren til verdens beste vinterolympier og folkene omkring. «Ferden fra Kutoppen til verdenstoppen» er undertittelen på gullgutten fra Simostranda.

Ryktene om utgivelsen har spredt seg, og det betyr en travel dag for redaktør Bråthen. Torsdag morgen skal han først på direkten i NRK P1s buskerudsending. Så går turen videre til Holmenkollen og TV 2s VM-bobil.

— Det er veldig gøy at andre også synes dette er et spennende tiltak. Jeg er veldig fornøyd med produktet og håper at våre lesere synes det samme, sier Knut Bråthen til sin egen avis, det vil si BjørndalenPosten.

Det var han som hadde ideen til å lage spesialavisen, men hele redaksjonen - og vel så det, som avisen uttrykker det, har bidratt.

Så da blir det vel en innertier?

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Une Bastholm trekker seg som MDG-leder – Arild Hermstad tar over inntil videre

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5