Skiskyting

Olsbu: - Jeg har aldri fått så mye oppmerksomhet

Jublende gikk hun over mål og etterpå var smilet bredt.

Marte Olsbu gikk inn til sjuendeplass på jaktstarten i Östersund.
  • Kurt B.M. Haugli

ÖSTERSUND: — Jeg har aldri fått så mye oppmerksomhet, sa Marte Olsbu da norske journalister flokket seg rundt henne i intervjusonen etter målgang.

Hun jublet for syvendeplassen som om det var en seier. Og for henne personlig var det en seier.

  • Karrierebeste av Olsbu etter 20 blinkskudd

Satte ny pers

25-åringen fra Froland (fyller 25 år mandag 7. desember) var lykkelig. Hun er løperen på det norske kvinnelandslaget som nesten aldri har fått det helt til verdenscupen.

Hennes tidligere beste prestasjon var en 10. plass i Pokljuka for to år siden. Prestasjonene i de to første rennene i Östersund var ikke så veldig mye å skrive hjem om, men søndag slo hun til.

Hun skjøt fem fulle hus, gikk bra i sporet og ble beste norske med en syvendeplass. Finske Kaisa Mäkäräinen vant foran italienske Dorothea Wierer og tyske Franziska Holdebrand.

Les også

Eckhoff: - Samler ikke på 4.- og 5.-plasser

Kan senke skuldrene

— Det var skikkelig gøy. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har fått til i dag. Jeg var veldig skuffet tidligere i uken og foran dagens renn har jeg virkelig tatt meg sammen. Jeg virkelig ville treffe i dag, fortalte hun gledesstrålende.

Med denne syvendeplassen har hun vist at det norske damelaget har flere skiskyttere som kan gå inn til en plass blant de ti beste.

— Viktig, sa trener Stian Eckhoff etterpå.

Viktig synes også Marte Olsbu det var å prestere.

— Det var en seier for min del. I fjor var mitt første år på verdenscuplaget. I fjor var det mye stang ut. Derfor var det deilig å begynne verdenscup på denne måten gjør at jeg kan senke skuldrene litt og se fremover, fortalte hun.

Gledet seg med Olsbu

Tiril Eckhoff hadde ikke helt dagen på skytebanen. Hun skjøt fem bom og klarte ikke å forsvare fjerdeplassen fra sprinten lørdag. Hun ble til slutt nummer 9. — Jeg var klassisk overtent på skytingen. Derfor er det sykt bra at Marte har gjort det så bra. Og det er bra for laget, sa Eckhoff etter løpet.

Les også

  1. Karrierebeste av Olsbu etter 20 blinkskudd

  2. Svendsen: - Dette var for dårlig

  3. Tarjei Bø var lyspunktet på svak norsk dag

  4. Bjørndalen fikk hjelp av Sundby

Les mer om

  1. Tiril Eckhoff