Skiskyting

Sjåstad Christiansen tok en sterk annenplass da Thingnes Bø skuffet

Vetle Sjåstad Christiansen tok en sterk annenplass i lørdagens verdenscuprenn i Soldier Hollow.

Vetle Sjåstad Christiansen kom på annenplass i lørdagens verdenscuprenn, bak franskmannen Fillon Maillet.
  • Henrik Gill

Vetle Sjåstad Christiansen tok en råsterk annenplass i lørdagens verdenscuprenn i Soldier Hollow i Utah, USA. Johannes Thingnes Bø endte på fjerdeplass etter å ha skuffet på stående skyting.

– Jeg føler at jeg ikke er i posisjon til å være skuffet over en annenplass. Jeg gjorde et veldig bra løp, men det var en franskmann (Fillon Maillet) som ødela festen. Det er vi vant til, sa Christiansen til NRK.

Vetle Sjåstad Christiansen gikk først ut i sporet etter sin imponerende første seier i verdenscupen fredag.

Nordmannen gikk sammen med franske Simon Desthieux i front på førsterunden. På tross av prikkfri skyting av duoen ved første liggende, var tempoet til de to svært beskjedent.

Johannes Thingnes Bø, som gikk ut som nummer fem, 42 sekunder bak Sjåstad Christiansen, hadde før andre skyting tatt igjen hele 33 sekunder gjennom den første runden.

  • Lest denne? Alpindronningen ble historisk. Så overrasket hun med en rørende gest.
Johannes Thingnes Bø skuffet nok en gang på stående skyting, da han måtte gå hele fem strafferunder i lørdagens verdenscuprenn i Soldier Hallow i USA.

Etter andre skyting, der Sjåstad Christiansen måtte nøye seg med én bom, overtok kjapt Thingnes Bø ledelsen i sporet gjennom den andre runden.

Men på den tredje skytingen tok verdenscuprennet en ny vending. Thingnes Bø bommet grovt på to skudd, og måtte dermed ut i to tunge strafferunder. Sjåstad Christiansen, som skjøt en perfekt serie like etter, overtok dermed ledelsen på den tredje runden, med franskmannen Quentin Fillon Maillet rett bak seg.

– En reality check for meg

Spenningen var stor da Fillon Maillet og Sjåstad Christiansen begge skjøt perfekt på siste skyting. Og ettersom Thingenes Bø bommet på hele tre skudd like etter, ble det en fransk-norsk duell om seieren.

Den vant Fillon Maillet overlegent. Sjåstad Christiansen gikk ut tre sekunder bak Fillon Maillet etter den siste skytingen, men klarte ikke å henge med franskmannen på den siste runden. Sjåstad Christiansen endte til slutt 25 sekunder bak Fillon Maillet, og kom dermed på annenplass.

Johannes Thingnes Bø ble nummer fire, etter å ha bommet hele fem ganger på de to stående skytingene.

– Nå er det litt krise for Johannes på stående skyting, det er tydelig at han ikke behersker stående skyting i vind, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde etter Thingnes Bøs siste skyting.

Hovedpersonen selv, var langt nede etter målgang.

– Det er en reality check for meg. Jeg trodde jeg var ferdig med det etter i går, også skjer det igjen. Jeg er fryktelig skuffa, sa verdenscuplederen til NRK.

Med seier lørdag kunne Thingnes Bø tatt sin 13 verdenscupseier, noe som ville slått rekorden til Ole Einar Bjørndalen (12). Nå må stryningen finne seg i å stå på sine 12 seire inntil videre.

Les også

Pallen glapp for Olsbu Røiseland

I tillegg gikk Johannes Dale inn til en sterk 11. plass (2:39.2 bak). Henrik L’Abée-Lund ble nummer 20 (3:33.1 bak), mens Erlend Bjøntegaard ble nummer 23 (3:46.0 bak).

Les mer om

  1. Johannes Thingnes Bø
  2. Vetle Sjåstad Christiansen