Skiskyting

Ole Einar Bjørndalen ble hedret

– Overraskende, sier skiskytterlegenden.

Ole Einar Bjørndalen ble utnevnt til æresmedlem. Foto: Norges Skiskytterforbund

Ole Einar Bjørndalen ble tildelt Norges Skiskytterforbunds hederstegn under lørdagens tingmiddag på Eidsvoll. Han ble samtidig utnevnt til æresmedlem.

44-åringen fra Simostranda ble gjort stas på i forbindelse med skiskytterforbundets ting i helgen. Bjørndalen la tidligere i år opp som utøver etter en karriere som strakte seg godt over to tiår.

Har du lest dette ferske intervjuet med Aksel Lund Svindal?

Les også

Skulle Svindal avgjort fremtiden for tre måneder siden, hadde han knapt hatt noe valg

– Det er med stolthet og ydmykhet at NSSF deler ut det tredje æresmedlemskapet gjennom historien til Ole Einar Bjørndalen. Et mer verdig æresmedlem er det vanskelig å oppdrive. Med Ole Einars fantastiske karriere som skiskytter står han for mye av hvordan skiskyting har utviklet seg som idrett både sportslig, kommersielt og med en særdeles sterk posisjon blant det norske publikum, sa skiskytterforbundets generalsekretær Rakel Rauntun etter lørdagens tildeling.

– Det var overraskende at jeg ble utnevnt til æresmedlem og det er en stor anerkjennelse å få denne prisen, sa Bjørndalen.

Det er 25 år siden skiskytterkongen gikk sitt første verdenscuprenn. I alt tok han 58 internasjonale mesterskapsmedaljer på seniornivå, blant dem 20 VM-gull og åtte OL-gull.

Med totalt 13 olympiske medaljer var Bjørndalen tidenes vinterolympier etter 2014-OL, men ble i vinter passert av Marit Bjørgen under lekene i Sør-Korea. I VM-sammenheng tok Bjørndalen til sammen 45 pallplasser. Det er ingen i nærheten av å matche.

Også Emil Hegle Svendsen, Fanny Horn Birkeland og Hilde Fenne mottok lørdag Norges Skiskytterforbunds hederstegn. I likhet med Bjørndalen la alle tre opp ved sesongslutt.

(©NTB)

Les mer om

 1. Ole Einar Bjørndalen

Relevante artikler

 1. SKISKYTING

  Domratsjeva gjør som ektemannen Bjørndalen: – Dette er riktig tidspunkt

 2. SKISKYTING

  OL- og VM-mester gir seg som 25-åring

 3. SKISKYTING

  Skiskytterstjernen Martin Fourcade legger opp

 4. FOTBALL

  Prisdryss for Ranheim-treneren: Til topps i ny kåring

 5. SPORT

  Stivpyntet Bjørndalen inviterte til stjernespekket avskjedsfest

 6. SPORT

  OL-vinner Halvard Hanevold (49) er død: – Et helt fryktelig sjokk