Skiskyting

Norsk totalkollaps - Eckhoff forlot stadion uten å si et ord

Nedturene sto i kø i Holmenkollen.

Tiril Eckhoff bommet på fem skudd i Holmenkollen og havnet langt bak (Arkivfoto) Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

  • Kurt B.M. Haugli

HOLMENKOLLEN (Aftenposten): Tunge stunder for norske skiskytterjenter i dag.

• Tiril Eckhoff skjøt fem bom på de første to skytingene og var helt ute av teten tidlig. En skuffet Eckhoff ville ikke snakke med mediene etterpå.

• Fanny Welle-Strand Horn kollapset på siste stående, skjøt tre bom og ble slått med åtte minutter av vinneren Kaisa Mäkäräinen.

• Synnøve Solemdal har en evighet til hun er tilbake i en form som ligner den hun hadde før hun fikk kyssesyken.

• Norske plasseringer var som følger: 22, 36, 49, 50, 53 og 96. • I tillegg til dårlig skyting av de norske, var langrennstiden til alle unntatt Tiril Eckhoff langt bak de beste.

• Finske Kajsa Mäkäräinen var suveren. Hun skjøt 20 treff og var raskest i sporet. Bak henne kom Daria Domratsjeva fulgt av tsjekkiske Veronika Vitkova.

Det var ikke helt ideell start på rennene som er den store testen før neste års VM i samme arena. Norske skiskytterledere er litt bekymret, men ikke helt i kjelleren.

Mangler erfaring

Den norske kvinnetreneren, Stian Eckhoff, hadde ingen problemer med å innse at dette ikke var den beste måten å vise seg frem på hjemmebane.

— Resultatmessig er vi ikke sterke nok. Vi har et ungt lag og vi har lite erfaring med å gå normaldistansen på 15 kilometer, sa han etter løpet.

Selv om det ikke ser lyst ut for norske skiskytterhåp til VM tre uker før det starter, nekter Stian Eckhoff å deppe.

— Jeg er strengt tatt ikke bekymret. Vi kommer fra en hektisk helg i Nove Mesto og tre strake rennhelger i januar. Noen av jentene er litt slitne nå og må bruke 15 kilometeren her for å få en gjennomkjøring før det som skal skje i resten av helgen, fortalt Eckhoff.

Tiril Eckhoffs store skuffelse

Den norske treneren er også bror til hun som har stått frem som eneren på det norske laget denne sesongen. Han kunne ikke helt forklare Tiril Eckhoffs reaksjon etter at hun gikk inn til en 36. plass.

— Jeg vet ikke hva som ligger i det. Hun hadde helt sikkert ambisjoner om å vise seg frem. Vi får gi Tiril litt tid alene, så vil hun helt sikkert gi et svar på hvorfor hun ikke ville snakke.

Norges beste løper denne tåkete torsdag morgen i Holmenkollen ble Elise Ringen med en 22. plass. Hun går for en plass på VM-laget og på skytebanen hadde hun klaff. Bare ett tilleggsminutt etter fire skytinger er godkjent.

— Vil nesten tro at den VM-plassen er klar. Men jeg tør jo ikke helt tro det før helgens løp er over, sa hun etter løpet.

Finsk storfavoritt

En som i høyeste grad ser ut til å ha VM-formen inne er Kajsa Mäkäräinen. Den finske jenta, som vant torsdag og som leder verdenscupen, føler på presset foran mesterskapet på hjemmebane i Kontiolahti.

— Jeg håper å være i enda bedre form i Kontiolahti. Det blir press og det kommer til å bli mye folk på hjemmebane. Det er ikke alltid lett å prestere på hjemmebane. Det er tøft press og media bør ikke gjøre dette presset enda større, sa en smilende Mäkäräinen.

  1. Les også

    Han som ble til overs går for VM-plass

Les mer om

  1. Tiril Eckhoff