Skiskyting

Thingnes Bø vant etter taktisk genistrek

Johannes Thingnes Bø gjorde som han ville og vant sin første fellesstart for sesongen i generalprøven før VM, etter en taktisk genistrek.

  • Jonathan Simchai Hansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Rett før VM fant Johannes Thingnes Bø fram storformen på standplass, og vant suverent på fellesstarten.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer fire, mens Erlend Bjøntegaard imponerte med en sjetteplass.

Thingnes Bø fylte på begge de to første skytingene, men det gjorde også flere av konkurrentene. Dermed gikk en stor gruppe ut i teten på tredje runde, og nordmannen satte igang et taktisk spill.

Først la han seg like bak teten, og lot det gå rolig i gruppa. Halvveis ut på runden skrudde han på turboen, og på kun et par hundre meter hadde Thingnes Bø skaffet seg en luke til resten av feltet.

Både Sturla Holm Lægreid og Tarjei Bø forsøkte å følge, men klarte ikke holde tempoet. Dermed kom Thingnes Bø inn på tredje skyting med ti sekunders forsprang.

– Det virket som han hadde en plan, slo NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith fast.

Skytingen var heller ikke planløs, og fem blinker gikk rett ned.

Den eneste som klarte å gjennomføre det samme var franske Quentin Fillon Maillet, men han gikk ut fra skytingen med fire sekunder opp til nordmannen, og klarte ikke tette det mellomrommet. Tvert om ble luken bare større inn til fjerde skyting.

Der fikk Thingnes Bø en bom, men det samme gjorde franskmannen. Dermed kunne han suse inn til en suveren seier på fellesstarten. Det markerer hans første seier i et renn med 20 skudd denne sesongen.

Og timingen kunne knapt vært bedre. Løpet var det aller siste før VM i starten av februar. En bedre generalprøve kan man knapt få.

PS! VM i Pokljuka starter den 10. februar.

Saken oppdateres..

Les mer om

  1. Johannes Thingnes Bø
  2. Skiskyting