Skiskyting

Skiskytter-VM i 2016 til Holmenkollen

<p>Skiskytter-VM i 2016 skal arrangeres i Holmenkollen i Oslo. Det ble formelt bestemt på IBU-kongressen i Italia søndag.</p>

Ruhpolding, Tyskland 20120311.VM skiskyting, 15 km fellesstart herrer. Ole Einar Bjørndalen på standplass i fellesstarten på siste dag av vm i skiskyting i Ruhpolding i Tyskland søndag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Larsen, Håkon Mosvold

 • 100% Sport

I juni ble det kjent at Norge og Holmenkollen ble eneste søker av VM i 2016. Derfor var søndagens vedtak i Merano en formalitet.

– Etter en lang og god prosess hvor dyktige folk har jobbet hardt var det godt å vinne fram med denne VM-søknaden. Vi har prøvd å heve verdenscuparrangementet i Holmenkollen for å være en troverdig søker, og jeg føler at vi har lykkes med det, sier president Tore Bøygard i Norges Skiskytterforbund.

– Nå venter fire år med knallhardt arbeid. Vi har som mål å lage et fantastisk arrangement, en skikkelig folkefest som skal huskes.

Skiskytter-VM har tidligere vært arrangert i Oslo i 1986 og 2000, men de to forrige gangene Norge søkte om VM, havnet mesterskapet andre steder.

– Det er kjempegøy at VM igjen skal arrangeres i Norge. Dette har man jobbet hardt for å få til. Holmenkollen er godt likt også blant utenlandske konkurrenter, med et fantastisk publikum og et flott anlegg. Jeg tror og håper at VM i 2016 blir en skikkelig folkefest, sier skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen.

Datoer for mesterskapet i 2016 er ennå ikke fastlagt. (NTB)

Relevante artikler

 1. SKISKYTING

  Verdensmester blir VM-sjef

 2. SKISKYTING

  Tora Berger mindre motivert enn før

 3. SKISKYTING

  Fikk «kjeft» av ektemannen før hun skulle gå

 4. SKISKYTING

  8 ting du kanskje ikke visste om VM i Oslo

 5. SKISKYTING

  Skuffet Bø: − Føler at jeg tapte gullet

 6. SKISKYTING

  Tar Bjørndalen-avgjørelse tirsdag