Skiskyting

Nevland gikk Norge inn til stafettgull i junior-VM

Det ble norsk stafettseier både i gutte- og jenteklassen i ungdoms-VM i skiskyting i Lenzerheide tirsdag.

Martin Nevland strålende fornøyd etter NM-løpene for 17-årsklassen på Simostranda i mars 2018.
  • NTB

Norges gutter var med i medaljekampen helt fra starten av på tirsdagens stafett over 3 x 7,5 kilometer.

Den 18 år gamle ankermannen Martin Nevland gikk en suveren etappe og sørget for at det norske laget gikk til topps med god margin.

Jentene holdt følge med Italia fra start og var iskalde på standplass da Maren Bakken kunne sikre nok en norsk triumf.

Nevland tok ansvar

Martin Uldal startet festdagen med en god førsteetappe for guttene. Han sendte Morten Tørnblad Sameien ut på sin etappe i ledelse, 22,7 sekunder foran Ukraina.

Sameien mistet ledelsen og sendte Nevland ut likt med Polens ankermann til siste etappe, men da viste den nybakte ungdomsverdensmesteren klasse.

18-åringen var lynrask i sporet, leverte feilfritt på standplass og endte opp med et forsprang på over et minutt ned til Tsjekkia og Russland etter siste skyting.

Over mållinjen kunne Ålgård-løperen Nevland gå i ensom majestet og sikre dagens første stafettgull for Norge i ungdomsklassen i VM på tiden 1.04.07.

Det tsjekkiske laget tok sølv, 1.15,7 minutt bak Norge, mens Russland tok bronsen ytterligere 21,8 sekunder bak.

Nevland står med to gullmedaljer så langt i junior-VM. 18-åringen vant søndag gullet på 12,5-kilometeren i ungdomsklassen.

  • LEST DENNE? Thingnes Bø sviktet på siste skyting: – Glad jeg fikk sjekket nivået før VM
Martin Nevland med tommel opp etter VM-gullet.

Holdt unna for Italia

Tuva Aas Stræte gikk førsteetappe for Norge, og sendte Frida Tormodsgard Dokken ut til 2. etappe på femteplass.

Dokken gikk fantastisk i sporet, og med bare ett ekstraskudd på første skyting gjorde hun at Norge holdt følge med Italia i tet.

På stående ble det to ekstraskudd for Norge, men med tre ekstraskudd på Italia kunne Dokken sende lagvenninne Maren Bakken ut i ledelse på siste etappe.

Det ble med ett ekstraskudd til sammen for Bakken, men selv med to ekstraskudd på Italia ble det jevnt til slutt. Forspranget ut fra siste skyting på 17,6 sekunder holdt så vidt det var, og Bakken og de norske jentene kunne juble for gull.

Italia ble nummer to, bare 1,4 sekunder bak ved målgang, mens Tyskland tok tredjeplassen, 20,8 sekunder bak det norske vinnerlaget.

Les mer om

  1. Skiskyting