Skiskyting

Nordmann overrasket alle med sin første pallplass: - Har drømt om det lenge

Erlend Bjøntegaard tok sin første pallplass i verdenscupen noen sinne, da Norge fikk to mann på pallen.

Erlend Bjøntegaard fikk en gedigen opptur søndag.
  • Steffen Stenersen

Johannes Thingnes Bø har hatt en eventyrlig sesong, men to bom på begge de to første skytingene ødela søndagens fellesstart for nordmannen.

Da tok andre nordmenn grep. Emil Hegle Svendsen ledet inn til tredje skyting, men to bom gjorde sitt for at det ikke ble en topplassering.

Martin Fourcade er stabiliteten selv, og gikk alene ut fra siste skyting. Seieren var sikret, men bak knivet to nordmenn om pallplassene.

Les også

NRK-ekspert imponert av Bø: - Holder et nivå vi knapt har sett

Erlend Bjøntegaard kunne ta sin første pallplass i verdenscupseier noen sinne, mens Tarjei Bø kunne smake litt på suksessen som lillebror har opplevd den siste tiden.

Johannes Thingnes Bø gikk et vanvittig langrenn, og med fire runder var han nære å melde seg på i pallkampen. Det gikk ikke.

– Det er skiskyting. Det går opp og ned, var dommen fra Thingnes Bø overfor NRK.

For det ble en kamp mellom Bjøntegaard og Bø om plassene bak suverene Fourcade. Førstnevnte hadde en femteplass som best fra tidligere i verdenscupen. Nå gikk han seg inn på pallen.

Tarjei Bø spurtslo Bjøntegaard, og tok andreplassen. Men en tredjeplass var som en seier å regne for 27-år gamle Bjøntegaard som gikk seg inn i OL-diskusjonen igjen.

På sprinten har Norge fem plasser å fylle, og plasseringen til Bjøntegaard gjør at han styrket sine sjanser til å gå i OL.

– Det føles deilig. Det er et sånt løp jeg har drømt om lenge, så det er godt, sier Bjøntegaard.

Les også

Disse tallene bak Thingnes Bøs triumf forbløffer ekspert: – Helt enormt

– Det er stort. Det gjør nok at en må vurdere OL-uttaket på sprint også, sa NRK-ekspert Ola Lunde.

– Jeg bør hvertfall være en god reserve, sier Bjøntegaard.

Thingnes Bø tok sjetteplassen, med Hegle Svendsen rett bak. Dermed fikk Norge fire mann blant de sju beste. Henrik L’abee Lund ble nummer 11, og Lars Helge Birkeland nummer 26.

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Tarjei Bø