Skiskyting

Har solgt 100.000 VM-billetter

Målet er å selge 125.000 billetter til VM i skiskyting i Holmenkollen.

VAKRE BILDER: Slik så det ut da publikum strømmet til Holmenkollen under ski-VM for snart fem år siden.
  • Kurt B.M. Haugli

— Vi nærmer oss målet, sier Per Bergerud. Den gamle storhopperen er administrerende direktør for VM.

Det er totalt lagt ut 200.000 billetter for salg til mesterskapet. Det vil si at arrangørene er klare til å ta i mot rundt 25.000 tilskuere hver eneste dag under mesterskapet.

KLAR FOR STORINNRYKK: Per Bergerud (til venstre) er administrerende direktør for skiskytter-VM.

Fortsatt er det billetter igjen til alle konkurransedagene, men noen dager, som dagen med herrestafett og siste dag med fellesstarter, er alle tribunebillettene utsolgt. Arrangørene regner med at billettsalget de siste ukene før det hele braker løs skal sørge for at målet om 125.000 innenfor portene skal være mulig å nå.

Les også

  1. Nå vurderer Svendsen å endre VM-planen

  2. Skiskytter-VM blir ikke straffet for å være flink

Større kapasitet

Holmenkollen har bygd ut tribunekapasiteten i anlegget. Hovedtribunen som ligger på stadions østside er bygd på. I tillegg er det satt opp en stor tribune inne på stadion på siden mot hoppbakken.

I tillegg blir det solgt billetter til løypeområdene. Skiskytterne må jo inn for skyting med jevne mellomrom og derfor foregår all skigåing i umiddelbar nærhet til stadion i Kollen.

VM i skiskyting begynner med åpningsshow i Oslo sentrum 2. mars. Dagen etter er det første øvelse i Kollen med mixed-stafett.

Hør den dagsferske episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: