Skiskyting

Norsk skuffelse på skiskyttersprinten

Tsjekkiske Gabriela Koukalová vant kvinnenes sprint i tyske Oberhof i suveren stil. Ingen av de norske imponerte.

Marte Olsbu fikk en tung dag under kvinnenes sprint i Oberhof fredag.

Koukalova skjøt feilfritt og holdt også god fart i sporet og gikk inn til tiden 22.28,5. Det var den tsjekkiske jentas 15. verdenscupseier. Ingen kunne matche henne denne gangen.

Finske Kaisa Mäkäräinen skjøt feilfritt på liggende, men måtte ut i to strafferunder etter stående skyting. I mål var hun 21,3 sekunder bak Koukalova. Franske Marie Dorin Habert bommet en gang, men det holdt likevel til tredjeplassen. Hun var 24,0 sekunder bak vinneren.

Marte Olsbu har vært best av de norske så langt i sesongen. Den blide sørlandsjenta måtte tåle en bom på liggende skyting. Hun skjøt fire bra skudd på stående, men bommet på det femte skuddet. Dermed endte hun 1.43 minutt bak vinneren i mål på en 24.-plass.

Fanny Horn Birkeland bommet også en gang på liggende og en på stående. Oslo-jenta endte på 30.-plass 1.52 minutt bak

Hilde Fenne måtte ut i to strafferunder etter både liggende og stående skyting. Hun ble nummer 44 og får også gå jaktstarten, men går ut 2,22 minutter bak vinneren.

Ingrid Landmark Tandrevold var den eneste som skjøt feilfritt av de norske, men farten i sporet var ikke all verden og hun endte på 49.-plassen, 2.29 bak.

Kaia Wøien Nicolaisen gikk tidlig og bommet en gang på hver av skytingene. Med 2.43 minutter bak vinneren i mål endte hun på en 54.-plass.

Tiril Eckhoff går ikke verdenscuprennene i Oberhof på grunn av sykdom.

Det var knyttet en viss spenning til Darja Domratsjevas comeback etter mammapermisjonen. Men fru Bjørndalen bommet en gang på liggende og en gang på stående, og var med det over to minutter bak vinneren.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tiril Eckhoff
  2. Marte Olsbu Røiseland
  3. Skiskyting