Skiskyting

Norge fortsatte den sterke rekken: Vant stafetten overlegent i Rupholding

Johannes Thingnes Bø og Co. med skremmeskudd til konkurrentene før OL.

Tarjei Bø (til venstre) og Johannes Thingnes Bø gikk begge gode etapper.

Norge med Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø vant en suveren seier på verdenscupstafetten i skiskyting i Ruhpolding.

Det norske laget, som brukte sju ekstraskudd til sammen, var 24,9 sekunder foran Frankrike. Russland tok tredjeplassen 53,4 sekunder bak.

Les også

For en måned siden vurderte Tiril Eckhoff å legge opp

– Det beste laget

Det er fjerde året på rad at de norske skiskyttergutta vinner stafetten i Ruhpolding. Norge stilte med trolig sitt sterkeste lag, og det som fort kan bli OL-laget med Birkeland på første, Tarjei Bø på andre, Svendsen på tredje og med Johannes Thingnes Bø som ankermann.

– Det er dette som er det beste laget nå, sier Thingnes Bø til NRK.

Birkeland måtte bruke ett ekstraskudd på liggende skyting og gikk ut 4,5 sekunder bak de beste. På stående skyting brukte sørlendingen flotte 18 sekunder på å banke ned de fem blinkene. Han leverte en solid søknad om en plass på laget i OL-stafetten.

Han sendte Tarjei Bø ut til delt ledelse. Bø måtte bruke tre ekstraskudd på liggende skyting, men fikk ned alle blinkene i første forsøk på stående. Han gikk ut i delt ledelse med østerrikeren Simon Eder. Også Italia med sterke Lukas Hofer var med i tetstriden.

Les også

Martine Ek Hagen etter comebacket: – Å være med på Farmen ga meg motivasjon

Emil Hegle Svendsen gikk en god etappe.

Svendsen på tredje etappe skjøt en veldig flott liggende serie uten bom. På stående skyting måtte trønderen bruke ett ekstraskudd. Bakfra kom Frankrike og Martin Fourcade med italienske Dominik Windisch i hælene.

Overlegen seier

De tre kom samlet inn til siste veksling. Ut på siste etappe hadde franskmennene ikke fullt så rutinerte Antonin Guigonnat, mens Italia hadde Thierry Chenal.

Yngstebror Bø slo til fra start og hadde fått en solid avstand inn mot liggende skyting. Han skjøt en kontrollert og god serie uten feil, og han kunne gå ut med en ledelse på 26,3 sekunder. Inn til siste stående var avstanden økt til nærmere 40 sekunder.

Uten press på standplass måtte han likevel bruke to ekstraskudd etter en ujevn serie. Franskmannen gikk ut bare 17 sekunder bak, men seieren var aldri truet.

(©NTB)

Les mer om

  1. Johannes Thingnes Bø
  2. Tarjei Bø
  3. Emil Hegle Svendsen
  4. Lars Helge Birkeland