Eksperter bekymret for Hegle Svendsen: – Ikke hyggelig å se

Elendig resultat i sesongåpningen.

Emil Hegle Svendsen, her fra tidligere i november.
  • Nicholas Bergh

Martin Fourcade vant - som ventet - lørdagens sprint på Sjusjøen. Blant de norske leverte Erlend Bjøntegaard og Johannes Thingnes Bø oppløftende renn, med henholdsvis andre- og tredjeplass.

For Emil Hegle Svendsen var imidlertid sesongdebuten en stor skuffelse. Den 32-årige skiskytterstjernen havnet helt nede på en 46. plass. Da Svendsen kom i mål, på en tid 2.20 dårligere enn Fourcade, skar han grimaser. Opptredenen bekymret NRKs eksperter.

– Han så virkelig sluten ut på slutten av løpet. Det er ikke noe hyggelig å se Emil i den formen der, analyserte NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid.

Hennes kollega Ola Lunde var spesielt bekymret for Svendsens prestasjon på liggende skyting, der det ble tre bom. Totalt skjøt Svendsen fire bom.

Les også

Bjørn Dæhlie forteller om kostbar pakt med Vegard Ulvang: – Det var den største tabben i livet mitt

Fornøyd Bjøntegaard

Erlend Bjøntegaard startet hardt, og skjøt to fulle hus, men franske Fourcade gikk hakket raskere og sikret seieren med 13 sekunders margin til Bjøntegaard.

– Det er fortsatt bare den nasjonale sesongåpningen. Det er internasjonalt poengene deles ut, men jeg har fått en god start, og det liker jeg godt. Jeg er veldig fornøyd med det jeg får til her, sa Bjøntegaard til NRK.

Johannes Thingnes Bø viste at han blir å regne med denne sesongen.

Bø-brødrene hevdet seg

Johannes Thingnes Bø gikk forrykende i sporet på Sjusjøen, men med én bom på hver skyting ble det for langt opp til feilfrie Bjøntegaard og Fourcade.

– Jeg er godt fornøyd. Det er godt å bli ferdig bare egentlig, sa Bø til NRK.

Storebror Tarjei Bø fikk en strafferunde, og endte 17 sekunder bak broren, men hadde tredje beste langrennstid.

Lars Helge Birkeland og Fredrik Gjesbakk kom også innenfor topp ti.

Ole Einar Bjørndalen sparer sesongstarten sin til søndagens fellesstart.

(©NTB/AFTENPOSTEN)

Hør hvorfor NRKs kommentator ikke liker å høre seg selv kommentere skirenn: