Skiskyting

Frykter sykdom før VM-starten: Har ikke kysset forloveden på to måneder

– Off, dette er nesten litt flaut å si, sier VM-håpet.

Bitte lille julaften fridde Emil Hegle Svendsen til sin Samantha. Men paret har ikke kysset siden starten av desember.

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Sykdom har herjet skiskytterleiren i årets sesong, og nå nærmer VM i Hochfilzen seg med stormskritt. Da er gullhåpet Emil Hegle Svendsen svært påpasselig med å unngå situasjoner hvor han kan bli utsatt for smitte. Så påpasselig at han ikke har kysset kjæresten Samantha Skogrand på to måneder.

– Off, dette er nesten litt flaut å si. Nei, ikke siden vi startet opp i desember. Jeg har gjort alt for å holde meg frisk. Det er fort gjort å glemme seg bort, men det får bare være sånn de månedene her. Det er faktisk litt hennes forslag også, og det er jo veldig smart, sier 31-åringen til NRK.

Les også

  1. Dette har Super-Svendsen aldri gjort før

  2. Svendsen har sjekket historiebøkene før VM

Forlovet seg i desember

Paret forlovet seg to dager før julaften, men har fortsatt ikke stadfestet forlovelsen med et kyss. Til NRK sier hun at det er hun som har bestemt seg for at de har gått inn i et kyssesølibat, selv om hun ikke er mye plaget med sykdom.

– Jeg føler likevel at jeg drar med meg bakterier hjem. Utøvere er jo så utsatte i tillegg. Han har vært en del syk de siste årene, og jeg vil ikke være årsaken til mer sykdom, sier hun til NRK.

Svendsen går rundt med Antibac i lommen, og treffer statskanalen i et rom med høyt tak for å minske muligheten for smitte. Men selv alle disse forholdsreglene, har ikke Svendsen unngått sykdom i årets sesong. En uke før julaften måtte han reise hjem fra Nove Mesto med forkjølelse.

Emil Hegle Svendsen går for gull i Hochfilzen. Foto: NTB scanpix

Les også

I dag tente Svendsen gullhåpet etter en sisteetappe det luktet svidd av: – Viktig for det norske laget

VM starter torsdag

Trener Egil Kristiansen forteller NRK at de forsøker å unngå store folkemengder, også når de spiser måltider på hotell hvor vanlige gjester bor.

VM i Hochfilzen starter med miksstafett på torsdag. Der skal Emil Hegle Svendsen gå sammen med Johannes Thingnes Bø, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu. Svendsen går ankertappen for det norske laget.

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen
  2. Skiskyting
  3. Skiskytter-VM