Skiskyting

Fourcade: - Du er ingen komplett skiskytter uten å vinne i Sandnes

Martin Fourcade var oppriktig glad for å ha vunnet skiskyttershowet i Sandnes.

Martin Fourcade (startnummer 1) oppdaget at han var alvorlig syk under fjorårets Blinfestival i Sandnes. I år vant han og slo de norske løperne allerede i første skikkelige konkurranse denne sesongen. Til venstre står verdensmester fra i vinter, Johannes Thingnes Bø.
  • Kurt B.M. Haugli

SANDNES (Aftenposten): Som litt for ofte de siste sesongene, sett med norske øyne, har det handlet om Martin Fourcade med et par-tre nordmenn halsende etter. Slik ble det i Sandnes fredag kveld også.

Bomskudd som avgjorde

Franskmannen skjøt bare en bom på siste skyting. Tarjei Bø måtte se at to blinker ikke gikk i hvitt. Dermed ble det fransk seier til idrettsutøveren som må kunne få tilnavnet Norgesvenn. De siste to-tre månedene har han bodd og trent i Oslo.

— Jeg har alltid likt å være med på Blinfestivalen. Du er ingen komplett skiskytter før du har vunnet dette rennet, sier han med et klassisk skjevt Fourcade-smil.

Les også

  1. Petter Northug spurtet til suveren seier i Sandnes

  2. Se blinkskuddene fra styrkeprøven i Lysebotn

  3. Her sykler to superstjerner

  4. Aldri tapt en spurt: Ingen holdt følge med Barbro Kvåle

Minner fra forrige festival

Tankene går nøyaktig 12 måneder tilbake. Da skulle Fourcade også være med på Blinkfestivalen. Men han kjente at kroppen var herjet av sykdom.

— Jeg følte allerede da jeg ankom Stavanger at det var noe alvorlig feil. Jeg dro hjem dagen etter. Derfor var det ekstra moro å vinne i dag, fortalte Fourcade.

Det var kyssesyken, og i et par måneder etterpå kunne han ikke trene normalt. Men han klarte å komme tilbake. Han vant verdenscupen, men måtte droppe drømmen om å gå langrenn i VM i Falun.

Hilser til Domratsjeva

Denne sommeren er det kvinnenes verdenscupvinner som sliter med samme type sykdom. Darja Domratsjeva har fått diagnosen kyssesyke.

— Jeg har sendt henne en god-bedring-melding hvor jeg fortalte at jeg skulle bidra med alle gode råd dersom hun trenger det.

Sommerstjernen Bø

Selv om han slo Tarjei Bø med bare 1,8 sekunder, hadde han god kontroll på feltet. Men eldste Bø fikk nok en bekreftelse på at han har gjort noe riktig denne sommeren. Torsdag var han beste norske i langrennet opp til toppen i Lysebotn. Fredag var nok en gang beste i rødt, hvitt og blått.

— Jeg følte at jeg tapte i dag, men det funket bra i dag. Han er god denne franskmannen. Det hadde vært kult med en spurtduell mot ham i dag, sa Tarjei Bø etter løpet.

Lars Helge Birkeland kom på tredjeplass. Emil Hegle Svendsen hadde ikke helt dagen på standplass. Han skjøt åtte bom og havnet helt nede på 12. plass. Henrik L’Abée Lund hadde dog ni strafferunder i rundkjøringen bak standplass og havnet på 8. plass.

Les mer om

  1. Tarjei Bø
  2. Emil Hegle Svendsen
  3. Johannes Thingnes Bø