Seier i miksstafetten tross Svendsen-sprekk

Sikret norsk seier med et nødsskrik.

Emil Hegle Svendsen slet på siste stående, men sikret likevel seieren for Norge på søndagens miksstafett. Foto: Robert Henriksson/TT / NTB scanpix
  • NTB

Emil Hegle Svendsen gjorde det spennende da han måtte bruke tre ekstraskudd på siste stående skyting. Likevel klarte han å sikre norsk seier i miksstafetten.

Det så ut til å bli en enkel skiskytterseier til Norge da Svendsen kom alene inn til siste stående med et godt forsprang.

Men trønderen sprakk på standplass og pådro seg tre ekstraskudd. Forfølgerne klarte heller ikke å fylle. Dermed fikk 32-åringen et lite forsprang på Italia, Tyskland og Slovakia ut på siste runde.

Italienske Lukas Hofer nærmet seg mot slutten, men Svendsen slo til i den siste bakken og sikret verdenscupseieren for Norge.

Italia tok andreplassen, 5,3 sekunder bak. Tyskland ble nummer tre, slått med 6,4 sekunder.

God etappe av Tandrevold

Ingrid Landmark Tandrevold var det norske lagets usikre kort på første etappe. Men 21-åringen gikk fort i sporet, og hun tok igjen mye av det hun tapte med to ekstraskudd på stående med en sterk sisterunde.

Tiril Eckhoff vekslet ut som nummer fem, 8,1 sekunder bak. Med tre ekstraskudd til sammen gikk hun Norge opp en plass og sendte Johannes Thingnes Bø ut ti sekunder bak ledende Finland.

Bø gikk som vanlig sterkt i sporet, men pådro seg to ekstraskudd på liggende og tre på stående. Dermed ble det 23,5 sekunder å ta igjen for Svendsen på Italias ankermann Hofer på den siste etappen.

Mens Svendsen skjøt en perfekt liggende serie, taklet ikke Hofer presset og fikk en strafferunde.

Norges ankermann kom inn til siste stående helt alene og kunne avgjort stafetten enkelt. Men med tre ekstraskudd ble det ekstra spennende på den siste runden.

Tidligere søndag ble det en 9.- plass i single blandet stafett på det norske laget, som besto av Hilde Fenne og Lars Helge Birkeland. Østerrike vant ved Lisa Theresa Hauser og Simon Eder.