Ny suveren seier til Thingnes Bø: – Han er kongen

Johannes Thingnes Bø (26) tok sin andre seier på to dager på fellesstarten i franske Le Grand Bornand.

Johannes Thingnes var utilnærmelig på søndagens fellesstart.
  • Lars Sørnes

26-åringen var i tet fra første stavtak og så seg aldri tilbake i søndagens fellesstart. Med 19 av 20 treff på standplass og høy fart i sporet kunne ingen true hans femte seier for sesongen.

Dette var Thingnes Bøs 43. verdenscupseier i karrieren. Med én seier til tangerer han Raphaël Poirée, og med to seire til blir han den tredje mestvinnende i skiskytterhistorien bak Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade.

– Det er komplett det han gjør, oppsummerte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Bror Tarjei Bø havnet også på pallen med sin tredjeplass.

Johannes Thingnes Bø skjøt ned 19 av 20 blinker søndag.

Høy fart i sporet

Det skilte mye allerede på den første runden inn til den første skytingen på fellesstarten. Det var vanskelige forhold, og det ble store avstander til flere løpere.

Brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø var i tet. Begge skjøt fullt hus på første liggende, og gikk ut i ledelsen etterfulgt av fire franskmenn.

Lørdagens vinner på jaktstarten, Johannes Thingnes Bø, skaffet seg en solid luke inn til andre skyting til trioen Tarjei Bø, Quentin Fillon Maillet og Émilien Jacquelin.

– Vi har sjelden sett slike avstander på en fellesstart, sa kommentator Andreas Stabrun Smith.

Thingnes Bø skjøt en ny perfekt liggendeserie, og gikk ut 18,1 sekunder foran Émilien Jacquelin. Tarjei Bø fulgte videre 24,7 sekunder bak.

Full kontroll

Johannes Thingnes Bø pådro seg ett bomskudd på den tredje skytingen, men den høye farten i sporet gjorde at han gikk ut i ledelsen 24,4 sekunder foran bror Tarjei, som nok en gang skjøt fullt hus. Franskmannen Jacquelin måtte ut i en strafferunde og havnet 35,7 sekunder bak.

Inn til fjerde og siste skyting holdt det norske brødreparet fortsatt høy fart i regnværet i Frankrike.

– Brødrene Bø utklasser de andre i sporet nå, sa Stabrun Smith.

Thingnes Bø skjøt ned alle blinkene på den siste stående skytingen, og han kunne gå inn til en overlegen seier.

– Han er kongen i Le Grand Bornand, som han har vært så mange ganger før, utbrøt Andreas Stabrun Smith.

I mål var Thingnes Bø 42,1 sekunder foran franske Émilien Jacquelin. Tarjei Bø tok til slutt tredjeplassen. Han måtte ut i én strafferunde på siste skyting.

Johannes Dale bidro til en sterk norsk laginnsats med sin 6.-plass. Erlend Bjøntegaard ble nummer 9 og Vetle Sjåstad Christiansen nummer 15.

Tarjei Bø tok den siste pallplassen i Le Grand Bornand.

Strålende jaktstart lørdag

På en spennende jaktstart lørdag holdt Thingnes Bø hodet kaldt og skjøt «fullt hus» på de tre siste skytingene etter å ha bommet én gang på den første.

– I dag var en fantastisk dag. Det er den beste dagen min denne sesongen. Jeg følte meg ekstremt bra i løypa, og jeg beholdt roen og stolte på egne ferdigheter på standplass, sa han til NRK.

Stryningen vant foran franske Fillon Maillet. Vetle Sjåstad Christiansen slo Tarjei Bø i spurten om tredjeplassen.