Skiskyting

Svendsen: - Dette var for dårlig

Tarjei Bø slo Emil Hegle Svendsen såvidt, men begge havnet akkurat utenfor pallen. De var begge misfornøyde.

Emil Hegle Svendsen er selvkritisk etter Östersund-helgen.
  • Kurt B.M. Haugli

ÖSTERSUND: Tarjei Bø gikk et fantastisk langrenn og gampet seg opp fra 29. plass til 4. plass på jaktstarten i Östersund søndag.

Bø viste langrennsform som bare matches av søndagens suverene vinner Martin Fourcade, men både han og Emil Hegle Svendsen slo fast at den norske laginnsatsen på skytebanen denne dagen var for dårlig.

— Vi skyter for dårlig som lag her i Östersund, sa Tarjei Bø .

Får dårlig på en vindstille dag

Romkamerat og motstander på den siste runden mot mål, Emil Hegle Svendsen, var skjønt enig i at det som de norske utøverne presterte på standplass denne dagen ikke var noe å lime inn i minneboken.

— Vi skyter alt for mange bom på en vindfri dag. Det er alt for dårlig og vi må jobbe med det. Grunnen er vel at vi ikke er helt med i hodet. Tidligere i uken har vi skyldt på forholdene. I dag er det ikke vind og vi skyter fortsatt for dårlig, sa Emil Hegle Svendsen som til slutt havnet på en 5. plass i rennet bak Tarjei Bø.

  • På Lillehammer gikk det bedre: Suveren norsk seier

Jevnheten selv

Det ble ingen pallplass på trønderen i verdenscupåpningen i Östersund. Men han har vært jevn. På sprinten lørdag ble han nummer 7 og på 20 kilometeren onsdag ble han nummer 4. — Vi må bare ta tak i problemene på skytebanen tidligere i sesongen og jobbe med det fremover. Jeg er gira på å få det til ganske fort og jeg skal prøve å få det til før neste helg, sa Svendsen.

Tarjei Bø hadde best langrennstid og fikk nok en gang bekreftet at han er i bedre fysisk form enn på flere år. Det er på skytebanen han sliter.

— Jeg er vel den som har skutt dårligst her i Östersund, og jeg er ikke fornøyd i det hele tatt. Jeg har ikke mestret vinden og i lørdag var jeg udugelig, fortalte han etter rennet.

Mistet ledertrøya

Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen hadde fått mye oppmerksomhet tidligere i uken. Etter seieren onsdag og tredjeplassen lørdag gikk han ut med den gule ledertrøya. Den mistet han etter Fourcades oppvisning.

Det var tre bom på den første stående skytingen som ødela mulighetene til en topplassering i løpet. Han skjøt tre bom.

— Jeg følte meg veldig bra på skytebanen, men det ser jo ikke slik ut. Jeg ble litt ivrig. Det er vel ikke mer å si om det.

Les også

Bjørndalen fikk hjelp av Sundby

Til tross for trøblete skyting er han mer enn fornøyd med det som har skjedd i Östersund. Han reiser nå til Hochfilzen som toer i verdenscupen sammenlagt bak Martin Fourcade. Det er bare to poeng som skiller dem.

— På mange måter var dette det beste langrennet jeg har prestert her i Östersund, så bomskudd til tross, jeg er fornøyd med det som skjedde. Sier Ole Einar Bjørndalen.

Mange svarte blinker etter skyting

De andre norske utøverne hadde heller ingen god dag på skytebanen. Johannes Thingnes Bø skjøt 7 bom og havnet nede på 16. plass. Henrik L’Abée Lund hadde seks bom og ble nr. 47. Lars Helge Birkeland fikk godkjent skyting og gikk seg opp fra en 58. til en 25. plass.

Les også

  1. Bjørndalen beholder ledertrøyen etter ny pallplass: – Jeg er overrasket

  2. Tarjei Bø var lyspunktet på svak norsk dag

  3. Bjørndalen (41) vant verdenscupåpningen: - Hadde aldri trodd jeg skulle stille til start i dag

Les mer om

  1. Johannes Thingnes Bø
  2. Tarjei Bø
  3. Emil Hegle Svendsen