Domratsjeva gjør som ektemannen Bjørndalen: – Dette er riktig tidspunkt

Legger opp etter «gjennomtenkt og tøft» valg.

Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva er begge ferdige som skiskyttere.

Ole Einar Bjørndalen (44) har allerede lagt opp. Nå bekrefter kona Darja Domratsjeva (31) at hun har tatt det samme valget.

Det melder det internasjonale skiskytterforbundet IBU på sin Twitter-konto.

– I dag avslutter jeg idrettskarrièren min. Jeg kommer aldri til å glemme opplevelsene i denne sporten, men jeg føler at dette er riktig tidspunkt for meg, sier Domratsjeva.

Vil fokusere på datteren

Domratsjeva og Bjørndalen ble foreldre til Xenia i oktober 2016. Hviterusseren gjorde imidlertid comeback med stor suksess. I Pyeongchang-OL ble det én gullmedalje og én sølvmedalje.

På tampen av sesongen var det tydelig at både Bjørndalen og Domratsjeva vurderte å legge opp. Da Bjørndalen satte karrièrepunktum i april, fortalte han at Domratsjeva ikke hadde bestemt seg ennå.

Darja Domratjseva og Ole Einar Bjørndalen giftet seg i juli 2016. To år senere har begge lagt opp. Her er de under VM i Hochfilzen i 2017.

Men nå er det klart: Begge ektefellene er ferdige som skiskyttere.

– Hele denne sesongen prøvde jeg å finne et kompromiss som tillater meg å kombinere en profesjonell karrière med det å oppdra et barn. Dessverre klarte jeg ikke å finne en optimal måte å kombinere to viktige ting i livet. Beslutningen var gjennomtenkt og tøff, men idrettskarrièren min er over, sier Domratsjeva.

31-åringen kan nå se tilbake på en legendarisk karrière i sporet. Hun står med fire OL-gull og to VM-gull.