Thingnes Bø tok VM-medalje etter drama

Johannes Thingnes Bø tok sølvmedalje på jaktstarten i VM.

Johannes Thingnes Bø smilte etter å ha tatt sølvet. Emilien Jacquelin (i midten) vant, mens Aleksandr Loginov tok bronse.

Etter feilfri siste skyting ble det en norsk-fransk duell mellom Johannes Thingnes Bø og Emilien Jacquelin.

Franskmannen vant sluttspurten mot Thingnes Bø, og nordmannen tok VM-sølvmedalje. Alexandr Loginov tok bronsemedalje.

– Det så ikke ut som om det skulle ende opp med medalje en stund der. At han kom tilbake og kjempet om gull var en stor opptur, selv om det endte med sølv, oppsummerte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Jacquelin jubler etter å ha slått Thingnes Bø i spurten.

– Kunne sett annerledes ut

Like før oppløpet mistet Johannes Thingnes Bø balansen, og endte opp med å kun stå på en ski før han skulle prøve å passere Jacquelin.

Det feilskjæret kostet gullsjansene, skal vi tro nordmannen selv.

– Jeg fikk det egentlig lenge som jeg ville, han lot meg ligge bak. Men på den litt mer glaserte delen i løypa står jeg på en ski i tre meter og mister den farten jeg hadde bygget opp. Jeg tror jeg kunne ha passert ham. Og da kunne det sett helt annerledes ut til slutt. Jeg vet ikke om jeg hadde vunnet, men jeg velger å tro det, sier Thingnes Bø til NRK.

VM-gullvinner Jacquelin gliste bredt etter målgang. Han skjøt feilfritt.

Han forteller også at han gjorde en stor tabbe da han skulle prøve å ta igjen forspranget til Martin Fourcade i front på andre skyting.

– Jeg gikk altfor fort inn til andre liggende skyting etter Fourcade, og derfor bommer jeg på siste skudd der. Jeg bommet på første liggende skyting og jeg ville ta igjen dette. Slike ting hadde jeg egentlig gått litt bort ifra. Det er en nybegynnerfeil, sa han til kanalen.

«Slurv» på liggende skyting

Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø gikk ut som nummer fire og fem på jaktstarten, 23 sekunder bak russiske Alexandr Loginov.

Franskmennene Quentin Fillot Maillet og Martin Fourcade gikk ut som nummer to og tre. Men førstnevnte bommet på fire av fem skudd på første skyting, noe som ødela hans plassering.

Både Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø bommet én gang hver, og gikk ut som nummer fire og fem, 30 og 40 sekunder bak tet.

Johannes Thingnes Bø gikk svært fort i skisporet, og hadde hentet ti sekunder på Alexandr Loginov da russeren gikk inn til andre skyting.

Men Thingnes Bø bommet nok en gang på ett skudd, noe som plasserte 26-åringen 17 sekunder bak franske Emilien Jacquelin på tredjeplass.

– Det føles litt som slurv igjen nå altså. Bare se på Fourcade, han bommer aldri, sa NRK-ekspert Emil Hegle Svendsen.

Les også

Røiseland tok ny VM-medalje: - Som en drøm

Thingnes Bø tror at et feiltak like før oppløpet kostet ham dyrt.

Slo tilbake på stående skyting

Men på den stående skytingen fikk Thingnes Bø det til å stemme. Loginov var helt suveren, akkurat som på liggende skyting. Men Johannes Thingnes Bø leverte feilfritt og gikk ut på tredjeplass etter den nest siste skytingen.

Thingnes Bø knappet inn forspranget til Loginov i imponerende fart. Nordmannen passerte Jacquelin og kom inn til fjerde og siste skyting på annenplass.

Loginov bommet én gang på siste skyting, noe som gjorde gullkampen helt vidåpen. Thingnes Bø skjøt feilfritt, og det samme gjorde franske Jacquelin. Dermed ble det en ren duell mellom de to - som franskmannen til slutt vant etter en dramatisk sisterunde.

Tarjei Bø ble nummer seks. Erlend Bjøntegaard ble nummer 15, Johannes Dale ble nummer 17, mens Vetle Sjåstad Christiansen endte sist av de norske.