Skiskyting

Bø skuffet etter VM-bronse: - Sorry, Norge

Norge var lenge med i gullkampen, men Frankrike og Tyskland ble for sterke.

Tarjei Bø går inn til bronse på VMs åpningsdistanse, mens Martin Fourcade jubler etter å ha gått Frankrike inn til gull.
  • Steffen Stenersen

Det ble bronse til Norge på dagens Mixed stafett i skiskyting under åpningsdagen av VM i Holmenkollen.

— Sorry, Norge. Det var ikke meningen, men det ville seg ikke på liggende, sa Tarjei Bø til NRK etter stafetten.

— Det ble medalje, men jeg hater å bli pissa på av Fourcade, sa Bø.

— Kjempestas med bronse, sier Marte Olsbu til NRK.

Bø måtte ut med tre ekstraskudd på liggende, og da ble det vanskelig å kjempe om gullet. Totalt brukte Norge ti ekstraskudd.

Slik var åpningsdistansen:

Les også

  1. Vi fulgte første øvelse i VM

  2. Vi fulgte direkte: Slik var åpningsdistansen i VM

Siste nytt fra touren i Canada:

Les også

Været spolerer norsk plan: - Føles som 40 minusgrader

Olsbu med knalletappe

Marte Olsbu åpnet festen for det norske laget. Olsbu fra Froland i Agder åpnet med en bom på liggende skyting. På stående skyting skulle den forholdsvis umeritterte jenta vise seg skikkelig fram, og skjøt fem rett ned og gikk ut til ledelse.

— For en førsteetappe Marte Olsbu er i ferd med å gjøre her, var dommen fra NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

— Det funket veldig bra. Skytinga er jeg spesielt fornøyd med. Det var bedre enn jeg trodde. Alle heiet på meg, sa en smørblid Olbu til NRK etter etappen.

Olsbu fikk det litt på slutten av etappen og vekslet noen få sekunder bak USA. Dog slet storheter som Russland og Frankrike, så Norge hadde et meget godt utgangspunkt etter første etappe.

Fikk du med deg denne?

Les også

Gössner fryktet det verste i bilulykken med alpinkjæresten

Marte Olsbu leverte en veldig god første etappe.

Tirill Eckhoff fikk kjenne på presset på første skyting. To bom gjorde at publikum ble stille, men også de andre nasjonene rundt Norges andrekvinne bommet, og ut fra første skyting var det fem lag innenfor tre sekunder.

Eckhoff vekslet først

Det var god stemning i Holmenkollen på VMs åpningsdag, og de norske hadde virkelig publikum i ryggen. Det ble ingen optimal serie for Eckhoff på stående med to nye bom, der tyske Hildebrandt og Habert fra Frankrike var 14 sekunder foran Norge fra skyting.

Men Tirill Eckhoff gikk helt strålende i sporet i jubelbrølet fra de fremmøtte i Kollen, og de 14 sekundene var spist opp da Eckhoff vekslet først.

Eckhoff for ett år siden:

Les også

"Jeg var helt fjern. Jeg var utkjørt. Mentalt utkjørt."

— At jeg klarte å veksle først er kjempegøy. Jeg er veldig fornøyd, selv om jeg hadde fire ekstraskudd, sa Eckhoff til NRK.

Tirill Eckhoff sender Johannes Thingnes Bø ut.

To bom på lillebror Bø

Hun sendte avgårde Johannes Thingnes Bø, som måtte tåle en kantbom på det aller siste skuddet på liggende skyting, og gikk ut ti sekunder bak. Et forsprang lillebror Bø tok inn ganske så lett.

På stående skyting ble det én bom, men også de andre nasjonene måtte bruke ett ekstraskudd og dermed var det likt mellom fire lag. Ut på den siste runden prøvde Thingnes Bø å riste av seg konkurrentene, men Norge, Tyskland, Frankrike og Ukraina kom likt inn til siste veksling.

— Håpløs skyteform

— Jeg hadde greie ski, men dårlig dagsform. Skyteformen var håpløs. Jeg var veldig, veldig nervøs, sa Thingnes Bø etter etappen.

Johannes Thingnes Bø under den tredje etappen.

Ut for Norge var det storebror Tarjei Bø som skulle kjempe om det edle metallet. Sammen med store løpere som Martin Fourcade og Simon Schempp var det duket for et oppgjør av de sjeldne.

For Bø ble det nedtur på den første skytingen. Tre bom der de andre nasjonene traff på det meste gjorde at Norge var på fjerdeplass, 18 sekunder bak teten før den nest siste runden i løypa.

Fransk gull

Norges ankermann tok inn litt i sporet, men var fortsatt avhengig av at de foran måtte feile på skytebanen på den aller siste skytingen. Han fikk en liten sjanse da Tyskland og Frankrike begge bommet, og Bø leverte en strålende stående skyting, med fem rett ned.

Sju sekunder bak ut fra skyting ble til ti ute i løypa, og man skjønte etter hvert at det skulle bli vanskelig å komme opp i gullkampen. Dermed ble det en kamp om gullet mellom Schempp og Fourcade, hvor franskmannen avgjorde opp den siste bakken inne på stadion i Holmenkollen.

Gull til Frankrike, sølv til Tyskland og bronse til Norge., som i mål var 14 sekunder bak Fourcade.

Tiril Eckhoff, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu på podiet under VM i Holmenkollen.

Siste nytt fra touren i Canada: