Skiskyting

Hegle Svendsen fikset noe han har klart bare to ganger før

Nå går Emil Hegle Svendsen for et mål han aldri noensinne har oppnådd.

Emil Hegle Svendsen tok andreplassen i Pokljuka.
  • Christian Skare Stendal

- Jeg er ikke så tålmodig som jeg høres ut som, sa skiskytteresset til adressa.no etter fredagens fjerdeplass på sprinten i Pokljuka.

Les også

Hegle Svendsen: – Jeg er ikke så tålmodig som jeg høres ut som

Da hadde han nettopp skutt fullt hus og gjort sin beste konkurranse for sesongen, men hadde en voldsom lyst etter å ta seg opp på pallen igjen.

Dagen etter klarte 31-åringen nettopp det, etter å ha spurtslått russiske Anton Sjipulin.

Visste han måtte fylle

Hegle Svendsen gikk ut tjue sekunder bak suverene Martin Fourcade på lørdagens jaktstart, mens det bare var sju og fem sekunder opp til Johannes Thingnes Bø og Sjipulin. Trønderen kom relativt raskt i kapp med de to sistnevnte, og etter at samtlige fire hadde skutt fullt på alle de tre første skytingene gikk franskmannen og russeren i tospann fremst, mens nordmennene gikk sammen knappe tjue sekunder bak.

- Da visste jeg at jeg måtte fylle på siste skyting for å komme på pallen, og det klarte jeg, sier Hegle Svendsen.

Les også

Svendsen spurtet til andreplass da Fourcade vant igjen

Fourcade gjorde det samme, mens Sjipulin måtte se en svart blink stå igjen etter sine fem skudd – mens Thingnes Bø bommet to ganger. Hegle Svendsen og russeren gikk ut sammen på den siste sløyfen, og det var altså «Super-Svendsen» som trakk det lengste strået i kampen om andreplassen.

Det var imidlertid ikke helt lett.

- Jeg trodde jeg skulle klare å rykke før jeg gjorde, men da jeg først skulle dra til var det ikke så mye sting i kroppen som jeg håpet. Jeg var litt sliten jeg også, så da ble det kamp helt inn til mål, sier han.

Tre ganger på over ti år

Etter å ha skutt fullt for andre verdenscupkonkurranse på rad. Det har han gjort kun to ganger tidligere. Først i Rupholding i januar 2010, da Hegle Svendsen traff på 30 skudd på rad på sprinten og fellesstarten i den tyske skiskytingmetropolen. Dernest i slovenske Pokljuka – samme sted som nå – for ganske nøyaktig to år siden.

Lørdagens prestasjon er med andre ord svært så sjelden vare for mannen som debuterte i verdenscupen for over ti år siden.

- Det er ikke så ofte det skjer, så det skal man ta med seg. Det er veldig, veldig bra, sier Hegle Svendsen, vel vitende om at han er pent nødt til å fylle om han skal henge med helt oppe i toppen på resultatlistene.

- Det har vært veldig fine forhold her denne uken, og da ser vi hvor listen ligger. De beste fyller, og da må jeg gjøre det også, sier han.

Les også

  1. Derfor er det blitt færre styremøter i Rosenborg

  2. Dansk sportsredaktør: - FCK minner litt om Rosenborg på sitt beste

Vil ha perfekt trippel

Men Hegle Svendsen nøyer seg ikke med det. Nå går han for en perfekt trippel i søndagens stafett. De to andre gangene han fylte i to renn på rad gikk det litt verre på helgens tredje konkurransedag. I Ruhpolding ble det tre ekstraskudd på stafetten, mens det ble fire bom på fellesstarten i Pokljuka for to år siden.

- Jeg har aldri klart en hel helg uten bom, og det hadde vært artig å få til. Det er en ny milepæl, og det er artig å utfordre seg selv på sånne ting, sier han.

PS! Johannes Thingnes Bø, som endte på fjerdeplass på lørdagens jaktstart, står over stafetten. Dermed går Hegle Svendsen sammen med Ole Einar Bjørndalen, Erlend Bjøntegaard og Lars Helge Birkeland på det norske laget.