Skiskyting

Skiskytterne får sin gjennomkjøring på Sjusjøen

Sesongåpningen på Sjusjøen gikk i vasken, reserveløsningen med Trysil vraket. Nå får skiskytterne likevel en skikkelig test før verdenscupstarten i Finland.

FERDIG MED DAGENS JOBB: Tarjei Bø (t.v.) og Johannes Thingnes Bø fotografert etter en økt på Beitostølen tidligere denne uken. Foto: Jostein Magnussen

 • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Så sant ikke alt stenges ned så kommer vi til å gjennomføre et internt testløp både mandag 16. og tirsdag 17. november, sier landslagssjef Per-Arne Botnan i Norges Skiskytterforbund.

Da skal landslagsløperne Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff få teste seg mot løperne på rekruttlaget og juniorlandslaget med sprint den første dagen og fellesstart dagen etter.

Testløpet blir gjennomført på Sjusjøen hvor man måtte si fra seg sesongåpningen på grunn av økende smittetall i Ringsaker kommune.

– Det blir selvfølgelig ikke helt det samme som et åpningsrenn, men det blir god konkurranse ut av det. Eliten liker ikke å bli slått av «rekrutter» og omvendt, så det vil bli «kniving» om plasseringene, sier Botnan.

For å nedskalere testløpet er det bare trenerne som vil være til stede og gjennomføre arrangementet med 18 deltagere på herresiden og like mange på kvinnesiden.

– 16 av de 18 deltagerne bor på Lillehammer, så det blir jo som en treningsøkt hvor kvinnene rykker inn når gutta har gjort seg ferdig på stadion, sier Per-Arne Botnan.

Det er en løsning Vetle Sjåstad Christiansen er godt fornøyd med.

– Det er viktig å få en skikkelig «utblåsning» før det virkelig braker løs i Kontiolahti. Dette er en bra løsning, sier Christiansen til VG.

Skiskyttergutta fikk i dag selskap av kvinnelandslaget på Beitostølen hvor man fortsetter med sesongforberedelsene. Herrenes treningssamling er over på tirsdag, kvinnene blir til fredag før turen går videre til Sjusjøen.

PS! Trysil fikk klarsignal til å ta over sesongåpningen, men skiskytterforbundet trakk seg for ikke å bidra til mulig smittespredning.

Les mer om

 1. Vintersport

Relevante artikler

 1. SKISKYTING
  Publisert:

  Sjåstad Christiansen kritisk til sesongstarten: – Går i fellen igjen

 2. SKISKYTING
  Publisert:

  Stortalentet målte seg mot stjernene: – Kult å se hvor nivået ligger

 3. SKISKYTING
  Publisert:

  Tok tre grep – nå kan Thingnes Bø ta sin 50. seier

 4. SKISKYTING
  Publisert:

  Nedslående nyhet for Birkeland: – Man kan ikke legge seg ned

 5. SKISKYTING
  Publisert:

  Må vrake medaljekandidater til VM: – Det er «mission impossible»

 6. SPORT
  Publisert:

  Viruskaos blant skiskytterne – positive tester hos fem nasjoner