Skiskyting

Norsk trio hylles: - De rapper biler, lar buksene falle og beveger seg på randen av kriminalitet

Russisk nettsted mener Bø-brødrene og Emil Hegle Svendsen er viktige for sporten.

Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen omtales som fargeklatter på russisk nettsted. Foto: NTB SCANPIX

 • Nicholas Bergh
  Journalist

Skiskytterne Johannes Thingnes Bø (22), Tarjei Bø (26) og Emil Hegle Svendsen (29) er tre av Norges største vintersportstjerner. Men trioen har ikke alltid holdt seg unna skandaleoppslagene.

I 2014 ble alle tre straffet hardt av eget forbund for

Les også

Kan få startnekt i verdenscupen ved nytt overtramp

«uakseptabel oppførsel og hærverk i beruset tilstand». Etter straffen uttalte de tre stjernene at de angret på egen oppførsel.

Les også

Skiskytterne legger seg flate etter fyll og hærverk

I en blogg på det russiskenettstedet sports.ru berømmes imidlertid trioen for å bringe med seg noe annerledes inn i idretten. Sports.ru er et av de største sportsnettstedene i Russland.

Bloggerne, som ikke er fast ansatte i sports.ru, trekker nemlig Bø-brødrene og Hegle Svendsen frem i en kåring av «15 personer som har gjort skiskyting populært».

— Etter at svenske Björn Ferry la opp, er det denne norske brigaden som sørger for munterhet og utskeielser. De har rappet biler, latt buksene falle rett på stadion, og de har til og med beveget seg på randen av kriminalitet. For denne sportsgrenen, hvor det også tidligere har vært noen nokså spesielle personligheter, går det greit selv med slike utvekster, skriver nettstedet.

Les også

Skiskyttersponsor trekker seg

Hyller Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen (41) har holdt seg unna lagkameratenes kontroverser, men nettstedet finner også plass til superveteranen på sin liste.

Bjørndalen har hatt en fantastisk karrière, med 17 VM-gull og åtte OL-gull på merittlisten.

— Skiskytingen har gitt ham alt: Livsoppgave, berømthet, status og inntekt, innleder nettstedet i sin hyllest av Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen er også kjent i Russland. Her feirer han gullmedaljen fra sprinten i Sotsji. Foto: NTB SCANPIX

— Han har også ofret alt for skiskytingen. Bjørndalen er for lengst betraktet som noe helt særegent innen idretten: Det betyr ikke noe at han har passert 40, eller at det er hans skyld at noen utmerkede russiske idrettsstjerner ikke er blitt giganter; det betyr ikke noe at han de siste årene oftere har endt på 30. plass enn på toppen av pallen. Uten Ole ville skiskyting ha vært noe helt annet – og likevel ville vi ikke ha vært ham foruten, fortsetter nettstedet.Kåringen tyder altså på at norsk skiskyting er verdsatt i utlandet, selv etter en skuffende sesong for det norske laget, der ingen norske løpere var på topp fire i verdenscupen sammenlagt.

Skiskytterne har for øvrig begynt treningen frem mot neste sesong. VM i Holmenkollen i mars 2016 er det store målet.

 1. Les også

  Kan få startnekt i verdenscupen ved nytt overtramp

 2. Les også

  Svenskene tilgir norsk hærverk

Les mer om

 1. Tarjei Bø
 2. Johannes Thingnes Bø
 3. Emil Hegle Svendsen
 4. Ole Einar Bjørndalen