Skiskyting

Loginov dropper VMs siste renn etter nytt politibesøk

Natt til søndag fikk Aleksandr Loginov et nytt møte med italiensk politi. Ifølge den russiske leiren er han ikke mentalt klar til å gå fellesstarten i skiskytter-VM.

Aleksandr Loginov deltar ikke på søndagens fellesstart i skiskytter-VM.
  • NTB

Russlands hovedtrener Antolij Khovantsjev forteller om politiets nattebesøk til NRK.

– I går (lørdag) kom politiet sent på kvelden til vårt hotell. De trengte signatur fra Aleksandr. Dette var rett før klokken ett på natta, og han er veldig trøtt. Det er katastrofalt, sier Khovantsjev.

Loginov skulle ha innledet fellesstarten med start nummer én på brystet. Slik ble det ikke.

«Aleksandr Loginov vil ikke delta i massestarten i verdensmesterskapet i Anterselva. På grunn av nylige omstendigheter er utøveren ikke i optimal psykologisk tilstand», skriver Det russiske skiskytterforbundet på Twitter.

  • LEST DENNE? Bø om dopingrazzia mot russisk stjerne: – Det er sikkert en grunn til at de gjør det

I 6-tiden lørdag morgen tok italiensk politi seg inn på rommet til Loginov og hans personlige trener Aleksandr Kasperovitsj. Politiet i Bolzano har bekreftet overfor tyske medier at de fikk en arrestordre på bakgrunn av dopingmistanke.

– De tok geværene våre som om vi var kriminelle. Jeg ba om å få en tolk, men fikk beskjed om å sitte stille, sa Loginov til Match TV.

Loginov ble verdensmester på sprint i Anterselva, og senere tok han bronse på jaktstarten. Han er tidligere i karrieren tatt for bruk av det ulovlige stoffet EPO og var utestengt i perioden 2014–16.

(©NTB)

Les mer om

  1. Skiskyting
  2. Skiskytter-VM