Skiskyting

Nedtur for de norske - en nordmann kunne juble

De beste norske skiskytterkvinnene skjøt seg bort i sesongpremieren i Östersund, men ikke alle.

LANGT BAK: Tiril Eckhoff slet på standplass i dag. Det endte med fem bom på normalen.
  • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Tiril Eckhoff (fem bom), Marte Olsbu Røiseland (tre bom) og Ingrid Landmark Tandrevold (tre bom) var uten seiersmuligheter etter dårlig skyting på dagens 15-kilometer. Nærmest kom Emilie Kalkenberg. Hun gikk i mål til en 7. plass etter 19 treff.

Hennes beste plassering i verdenscupen er nettopp fra Östersund. I mars tok hun 5. plassen på jaktstarten.

Olsbu Røiseland endte på en 9. plass i mål. Karoline Knotten traff på 19 skudd, men slet i sporet og ble nummer 19, plassen foran Ingrid Landmark Tandrevold.

– Det var svak skyting under ganske gode forhold, fastslår NRK-ekspert Ola Lunde.

Ingen kunne gjøre noe med Egil Gjellands «elev» Marketa Davidova. 24-åringen imponerte på standplass og skjøt 20 treff, som en av fire løpere. Hun gikk inn til sin tredje verdenscupseier - den andre på normalen. I alle de tre rennene har 24-åringen vært feilfri.

– Det normale skal være nok sier Egil alltid, og vi har lagt ned den samme jobben som før, sier Davidova til NRK.

– Imponerende

– Det er et imponerende løp, og hun har hatt en flott utvikling bare siden i fjor, mener Ola Lunde.

Nærmest kom Lisa Theresa Hauser (27) som bommet på ett skudd på den siste skytingen. I mål var hun 1.19 bak Davidova. Veteranen Denise Herrmann traff på 19 skudd og tok 3. plassen.

Tiril Eckhoff trøstet seg med at hun var bedre enn under åpningen i Kontiolahti i fjor. Da startet hun med en 67. plass etter syv bom.

– Det var en dårlig start, men det var kanskje bedre enn i fjor. Det får jeg ta med meg. Jeg er litt spent og nervøs og var kanskje ikke klar for å skyte. Jeg var ikke bestemt nok. Jeg må hjem og terpe litt på det, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Hun endte til slutt på en 30. plass.

– Jeg hadde nerver i dag, så det er greit at dette åpningsrennet er unnagjort. Sånn er det i starten, sier Marte Olsbu Røiseland.

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Skiskyting
  3. Tiril Eckhoff
  4. Marte Olsbu Røiseland
  5. Karoline Knotten
  6. Ingrid Landmark Tandrevold