Lægreid med fantomskyting – slo Thingnes Bø: – Helt sykt

Med en oppvisning på siste skyting snudde alt for Sturla Holm Lægreid (24), som vant dagens jaktstart foran Johannes Thingnes Bø (27).

For da Thingnes Bø ble felt av vinden i Östersund og måtte ut i tre strafferunder etter å ha lagt igjen 40,4 sekunder på siste skyting, gjorde Holm Lægreid jobben og fikk ned alle blinkene - og det på 23,6 sekunder.

Han lå 1.05 bak inn til skyting. Ut fra skyting hadde han plutselig over 16 sekunder ned til Lukas Hofer og 17 til Thingnes Bø. Den ledelsen ga han aldri fra seg.

Dermed vant 24-åringen jaktstarten og tok over ledelsen i verdenscupen sammenlagt etter sesongens syvende verdenscupseier. Det skiller ett poeng mellom de to i sammendraget, med Lægreid i føringen.

Forutsetningene for søndagens fellesstart er enkel. Den som kommer først i mål av Holm Lægreid eller Thingnes Bø vinner verdenscupen sammenlagt.

I 7. HIMMEL: Her går Sturla Holm Lægreid inn til sesongens syvende verdenscupseier. Nå tar han også over ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Skulle det skje at Thingnes Bø blir nummer åtte og nedover – og slår Holm Lægreid med én plass – så er de likt, men Lægreid får «kula» siden han har vunnet flest verdenscupseirer denne sesongen.

– Det er helt sykt, det er nesten ikke til å tro. Jeg hørte kommentatoren si at Johannes hadde fått tre bom. Jeg skjønte at det var mulig å gjøre noe stort. Da var det bare å slå om fokus, ikke tenke så mye på det og gjøre sine egne arbeidsoppgaver, sier 24-åringen om dramaet på siste skyting.

Duellen mellom de to om verdenscup-trofeet, kommenterer han slik:

– Jeg kjenner på litt nerver og press, men jeg føler at jeg har ingenting å tape. Jeg er på en måte i min første sesong, og hvis jeg tar kula så er det bare en bonus. Hvis ikke, kan jeg prøve neste år eller året etter.

Johannes Thingnes Bø ble nummer to og er nå ett poeng bak Holm Lægreid i kampen om den store kulen.

– Det er så tett som det får blitt, så det er første mann til mølla i morgen. Det blir tøft selv om det er en landsmann du kjemper mot. Det er en knallhard situasjon for oss å være i mentalt. Vi må bare prøve å slappe av og være «fit for fight» i morgen, sier Thingnes Bø.

Problemene på liggende skyting var historie for 27-åringen på dagens jaktstart.
Han fikk ned alle 10 blinkene på liggende og imponerte også på den første stående skytingen med fem treff – og det under skiftende vindforhold.

Før siste skyting kunne han tillate seg å bomme to ganger og likevel vinne. Men han sprakk og fikk tre runder. Og mens Thingnes Bø var inne i strafferundene, gikk Sturla Holm Lægreid ut alene i tet.

– Var uheldig

– Johannes var nok litt uheldig med forholdene da han skjøt. Han strevde fryktelig i vinden. Sturla fikk langt bedre forhold, sier NRK-ekspert Emil Hegle Svendsen.

– Det virket jo som Johannes hadde avgjort det og da så Sturla sitt snitt til å benytte sjansen. Det var ekstremt godt gjort av Sturla.

Lukas Hofer tok 3.-plassen, mens Sebastian Samuelsson ble nummer fire. Vetle Sjåstad Christiansen ble tredje beste nordmann med sin 7. plass.

Sturla Holm Lægreid sikret seg også seieren i jaktstart-cupen. Han tok like mange poeng som Thingnes Bø, men vinner på flere seirer. 24-åringen har vunnet tre jaktstarter denne sesongen.