Her blir Eckhoff hyllet foran 15.000: - Jeg hadde ikke flere tårer igjen

Fortsatt like blid sang Tiril Eckhoff med på nasjonalsangen.

Tiril Eckhoff fikk sin velfortjente gullmedalje foran et stort folkehav på Universitetsplassen.

Stemningen på Universitetsplassen var magisk. 15.000 mennesker jublet for Norges nye gulljente. Tiril Eckhoff gikk ut i flomlysene på podiet og smilte sitt aller bredeste smil.

— Det er stort når hele familien og venner og alle de som jeg ikke kjenner stiller opp. Det var morsomt å kunne synge nasjonalsangen i et stort kor, fortalt hun etter at hun hadde fått gullet rundt halsen etter å ha vunnet sprinten i Kollen tidligere på dagen.

Men tårer ble det ikke denne gangen. Det hadde vært nok av tårevåte øyeblikk i Kollen like etter at det var klart at hun var gullvinner.

— Jeg hadde faktisk ikke flere tårer igjen. Det var mer at det var helt vanvittig mange der ute og dette var bare gøy, fortalte hun.

Etter å ha vært i NRK-studio, snakket med fremmøte medier og til slutt vært med på fyrverkeri og en aldri så liten fruktchampagnefest utenfor hotellet i Holmenkollen hadde hun planer om å gå til sengs og forberede seg til jaktstarten.

-Jeg bruker ikke å ha problemer med å sove. Jeg sover som en unge om natta uansett, sa hun og forsvant.

Bjørndalen fikk Nagano-følelsen

Ole Einar Bjørndalen var lettere rørt etter å ha fått VM-sølvet.

Ole Einar Bjørndalen hilser på statsminister Erna Solberg lørdag kveld.

— Inngangen til medaljeseremonien var som i 1998. Jeg fikk en følelse av at vi var i OL i 1998 i Nagano, sa han etter at han fått sølvemedaljen etter den overraskende andreplassen på sprinten.I Nagano tok Ole Einar Bjørndalen gull. Sitt første OL-gull og det var starten på en lang, lang medaljekarrière. Selv har han beskrevet gullet i Nagano som den største og mest minnerike av mange medaljer han har fått rundt halsen.

Det største sølvet

Denne gangen ble det ikke gull, men 42-åringen fra Simostranda var like blid.

— Dette rangerer som ett av de gjeveste sølvene jeg har tatt, sa han etter medaljeseremonien.

Han var imponert over oppmøtet i sentrum av Oslo en lørdag kveld. Rundt 15.000 mennesker fikk se at legenden tok imot sin 41. medalje i et VM.

— Det var fantastisk å få denne støtten her i kveld. Og det var fantastisk å høre den støtten vi fikk oppe i Kollen i dag.

Søndag ettermiddag starter han 26 sekunder bak gullvinner Martin Fourcade. Hvordan det kommer til å gå vil han ikke spå noe om.

Det er 15 mann som kan vinne i morgen, sa han og reiste tilbake til hotellet hvor skiskytterforbundet spanderte kake og fyrverkeri.